Overnachten in Thailand kan op vele manieren. Van in luxe wakker worden aan het strand tot logeren in boomhutten. Sommige slaapplekjes overtreffen dan weer je wildste dromen. Wij vonden 5 unieke accommodaties waar je zeker een nacht wil boeken.

Four Seasons Tented Camp in de Gouden Driehoek

Als je in het noorden van Thailand bent is het Four Seasons Tented Camp een must-stay. Het resort is gelegen midden in de natuur aan de Mekong rivier. Vanuit je eigen hot tub heb je een prachtig uitzicht op de rivier, bergen en bossen.

 

We snappen het dan ook als je die hot tub niet meer uit wil, maar een uitstapje in de Gouden Driehoek is zeker de moeite waard. De Gouden Driehoek is waar Laos, Thailand en Myanmar samenkomen en waar de rivieren Mekong en Ruak in elkaar overlopen. Trek dus toch maar wat kleren aan voor een ontspannende rondvaart over de rivieren of een wandeling door het heuvelachtige landschap. En dompel je daarna weer lekker onder in die hot tub.

Relax Bay Resort in Koh Lanta

Altijd al wakker willen worden aan het strand? Boek dan zeker een nachtje bij het Relax Bay Resort. Dit 3-sterren resort ligt in Koh Lanta, in het zuiden van Thailand. 

 

De natuurrijke omgeving biedt overigens tal van activiteiten. Naast het resort vind je het Lanta Animal Welfare. Hier kan je de gewonde, misbruikte en dakloze dieren op Koh Lanta steunen. De meer avontuurlijke animal lovers kunnen terecht in het Thung Yee Pheng mangrovebos, waar je verschillende wilde dieren en natuur kan ontdekken.

Baiyoke Sky Hotel in Bangkok

Er valt genoeg te beleven in de hoofdstad van Thailand. Maar iedereen weet dat je een grote, drukke stad het best vanuit de hoogte ervaart. In het Baiyoke Sky hotel zit je high and dry. Deze wolkenkrabber is 328 meter hoog en daarmee het hoogste hotel van Thailand. 

 

Op de 84e verdieping van het gebouw zit een ronddraaiend openlucht platform van waar je de de stad in 360° kunt bewonderen. Helemaal bovenaan kan je in het restaurant genieten van een dinner with a view. 

 

Vergeet niet om af en toe van je roze wolk naar beneden te komen en de stad te ontdekken. Bangkok houdt je dag en nacht bezig!

Treehouse Villa’s in Koh Yao Noi

In het noorden van Thailand vind je het eiland Koh Yao Noi. Hier bevinden zich 25 Treehouse Villa’s die je een onvergetelijke jungle experience bezorgen. Via een hangbrug kom je bij je eigen luxe boomhut waar je in een privé zwembad kan genieten van het uitzicht op het strand en de Phang Nga Bay. 

 

Breng een bezoekje aan het Phang Nga Bay National Park en laat je daarna bij de Serenity Spa verwennen tijdens een ontspannende massage.

Float House River Kwai

Altijd al eens op het water willen slapen? Dat kan in het Float House River Kwai. Het hotel met prachtige hutten gemaakt van bamboe ligt – zoals de naam doet vermoeden – aan de Kwai rivier, in het westen van Thailand. 

 

Spring voor een frisse ochtendduik direct vanuit je hut in de rivier. Je kan een uitstapje maken naar de stad Kanchanaburi of met de kajak de rivier afvaren en de prachtige omgeving verkennen. ‘s Avonds wordt het hotel romantisch verlicht met olielampjes. 

 

Wat wordt jouw volgende droomverblijf in Thailand?