Met zijn goudgele zonsondergangen, azuurblauwe zee en hagelwitte zandstranden is de zuidelijke provincie Krabi misschien wel dé Thaise topbestemming. De streek telt ontelbare eilanden waar je het massatoerisme en de overvolle stranden omruilt voor een tropisch paradijs. Van de authentieke Zuid-Thaise sfeer tot kalkstenen kliffen en unieke natuurverschijnselen. Stap aan boord van een longtailboot en laat je verrassen door de Thaise troeven op drie paradijselijke eilanden.  

Koh Klang

Vanaf de kustlijn zie je het charmante visserseiland Koh Klang uit het water rijzen. Dit afgelegen eiland is de perfecte bestemming voor reizigers die even willen ontsnappen aan de vele toeristische attracties van het bruisende centrum. De plaatselijke bevolking van Koh Klang bestaat voornamelijk uit inheemse volkeren die eeuwenoude tradities koesteren. Al ruim tien jaar runnen de bewoners een toerismeproject waarmee ze bezoekers vertrouwd maken met hun tradities, opvattingen en cultuur. Ze vertellen over de traditionele vis- en landbouwtechnieken, de kunst van de garnalenkweek en de biologische rijstteelt. In de drijvende visrestaurants op de pier kan je genieten van heerlijke zeevruchten. Wil je ‘s avonds graag blijven overnachten op het eiland in deze serene sfeer? Dan kan je in één van de vele homestays terecht waardoor je helemaal opgaat in de lokale gemeenschap.

Ao Nang

Voor de kust van Ao Nang liggen een aantal schiereilanden die je met de 4 eilanden tour makkelijk kan combineren. Van een boottocht langs de rotsen tot een dagje relaxen op het strand en een snorkelsessie tussen een school vissen; hier valt heel wat te beleven. Bezoek ook zeker Talay Waek dat bekend staat om het unieke natuurverschijnsel dat je hier kan bewonderen. Wanneer de golven zich terugtrekken, begint de magie en onthult de zee de zandbanken die Ko Gai verbinden met de tweelingeilanden Ko Mo en Ko Tub. Het letterlijke hoogtepunt van Ao Nang is ongetwijfeld de hike naar het viewpoint van Khao Ngon Nak National Park, een klim van anderhalf uur langs avontuurlijke paden. Na deze fysieke uitdaging geniet je van een spectaculair uitzicht!

Railay

Dit onbekende schiereiland ligt tussen Krabi en Ao Nang. Naast vier prachtige stranden biedt dit schiereiland tal van excursies, activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kan je Princess Cave bezoeken, een heilige plaats verborgen in een rotsgrot. Op dit vruchtbaarheidsheiligdom staan talrijke fallussen die een verlangen naar vruchtbaarheid symboliseren.  Dankzij de hoge rotswanden wordt Railay ook in de klimwereld als een felbegeerde trekpleister gezien. Tijdens het hoogseizoen word je hier ‘s avonds getrakteerd op een spectaculaire vuurshow nadat je bij zonsondergang genoten hebt van een diner met zicht op zee.