Het zuiden van Thailand is perfect voor idyllische eilanden en een relaxt strandleven, maar het noorden van Thailand heeft ook veel te bieden. Neem bijvoorbeeld Pai, dit is een fantastische plek in het noordwesten van Thailand en staat bij velen bekend als het hippiedorp. Je kan hier heerlijk rondstruinen op de Walking Street of luisteren naar live-muziek in één van de vele barretjes. Pai is niet erg groot, maar er hangt een heerlijke sfeer en in haar omgeving zijn prachtige dingen te aanschouwen. In dit artikel delen we alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijke tijd in Pai én haar omgeving.

5 to do’s in Pai

1. Yun Lai viewpoint

Pai heeft meerdere uitzichtpunten, maar degene die op deze lijst niet mag ontbreken is het Yun Lai Viewpoint. Deze betoverende plek is maar tien minuten rijden en geeft uitzicht over een rijke vallei. Het beste moment om Yun Lai te bezoeken is tijdens zonsopkomst of -ondergang, dan kleurt de lucht in de mooiste tinten.

2. Lod Cave

De Lod Cave is vanaf Pai een uur rijden, maar dit is zeker de moeite waard! De route ernaartoe is al een avontuur op zich en dan hebben we het nog niet eens over de bijzondere grot waar je eindigt. In de Lod Cave vind je eeuwenoude doodskisten, muurschilderingen en indrukwekkende rotsformaties.

3. Pai Canyon

Ben je gek op een mooi uitzicht en niet bang voor hoogtes? Pak dan je spullen en vertrek naar de steile en kronkelende Pai Canyon. Deze kloof is de uitgelezen plek voor een wandeling om nooit te vergeten. Trek wel een paar stevige schoenen aan want deze paden trotseren op je slippers kan gevaarlijk zijn!

4. Mor Paeng waterval

5. Pai Bamboo bridge

In Pai en haar omgeving vind je veel rijstvelden. Het is mooi om deze velden van een afstand te bekijken, maar misschien is het nog wel mooier om er doorheen te lopen. Door de Pai Bamboo Bridge is dit mogelijk, deze loopt 850 meter lang dwars door de verschillende velden. De beste periode om deze brug te bezoeken is tijdens het regenseizoen (juni tot en met oktober), dan kleuren de velden felgroen.

Hoe kom je er?

Pai is het beste te bereiken via de stad Chiang Mai; vanaf hier is het nog 136 kilometer rijden. Dit is hemelsbreed niet heel ver maar de route bestaat uit meer dan 700 bochten en gaat dwars door bergtoppen en valleien. Hierdoor duurt de totale rit ongeveer drie uur inclusief een korte stop halverwege. De busjes vertrekken vanaf het Chiang Mai Arcade Bus Station en kosten ongeveer 150-200 baht per persoon. Je kan een kaartje kopen op het busstation, maar omdat de bussen maar beperkt aantal plaatsen hebben is het aan te raden om van te voren een reservering te maken via deze link. Pai zelf is klein genoeg om alles op te voet te doen, maar wil je de omgeving verkennen en de bovenstaande activiteiten ondernemen is een scooter huren een goede optie.

Beste reistijd Pai

Pai ligt in de bergen dus houd er rekening mee dat het hier een stuk kouder kan zijn dan aan de kust. De koelste maanden zijn van oktober tot en met februari en de warmste maanden lopen van maart tot en met mei. Vooral in april is het erg warm. De beste reistijd hangt af van jouw wensen, maar een mooi moment is net na het regenseizoen in de maanden oktober tot en met december. Door de regenval kleuren de rijstvelden prachtig groen en zijn de watervallen op hun hoogtepunt!