Phang Nga is een van de zuidelijke provincies in Thailand, met veel bergen en bossen, 788 km van Bangkok. Een herkenbaar punt is Khao Chang, een grote berg die de vorm van een hurkende olifant heeft. Deze berg staat symbool voor de provincie.

Bezoekers kunnen in Phang Nga prachtige grotten verkennen zoals de Ruesi Sawan grot en Luk Suea grot in Somdet Phra Sri Nakarin Park. Binnen in de grotten is het erg gaaf met prachtige stalagmieten en stalactieten, net als in de Pung Chang grot.

Phang Nga bezit ook prachtige eilanden, waaronder de beroemdste Similan-eilanden. Het woord ‘Similan’ is afgeleid van de Maleisische taal (wat ‘negen’ betekent, dus de naam van de eilanden is de Negen eilanden). North Surin Island en South Surin Island zijn ook beroemd om hun prachtige baaien. De meest bekende is Aow Mae Yai, de grote baai met een zachte zee.

Goed om te weten

Phang Nga staat bekend om zijn spectaculaire schoonheid, met name Phang Nga bay, die honderden eilanden, waaronder Koh Tapu (James Bond Island), Koh Yao Noi en Koh Yao Yai.  De bevolking van deze eilanden hebben vaak de mogelijkheid om bij hen te overnachten voor een culturele local ervaring.

Phang Nga heeft ook twee prachtige eilandgroepen namelijk: Mu Koh Similan en Mu Koh Surin National Marine Parks. Langs de kust van Phang Nga ligt Khao Lak, een prachtige kustlijn van uitgestrekte stranden. Deze kustlijn was de  de dupe van de tsunami in 2004. Dit gebied heeft  zich sterk hersteld. Deze twee eilanden zijn weinig bezocht, maar toch de moeite waard. Hoewel ze deel uitmaken van de provincie Phang Nga, worden ze het best bezocht vanuit de provincies Phuket of Krabi. De grote attractie hier is het spectaculaire karstlandschap. Deze is te vinden in het noorden van de baai.

Phang Nga is dus een provincie die bekend staat om zijn prachtige land, spectaculaire baai en verbazingwekkende eilanden. De nationale parken in Phang Nga zijn voorzien van prachtige landschappen met enorm verschillende attracties. Het meest bekend is Phang Nga Bay National Park. Een geologisch wonder gevuld met eilandjes, verzonken grotten en verrassende rotsformaties die verticaal uit de zee opstijgen. De baai is zeer beschut en daarom ideaal voor expedities op zee. Ga met een kajak om vele fascinerende grotten en eilanden in de baai te verkennen.

De kust van Phang Nga en Andaman biedt prachtige nationale parken van een ander soort; de eilandengroepen Surin en Similan staan bekend om hun prachtige, ongerepte stranden en spectaculaire onderwaterlandschappen die duikers van over de hele wereld aantrekken.

Op het vasteland van Phang Nga vind je  Khao Lak, een kustpark vol zeldzame vogels, exotische zoogdieren en schilderachtige watervallen. Evenals vele luxe en budget hotels langs de spectaculaire kust die werd verwoest door de tsunami van 2004, maar sindsdien volledig is herbouwd. Niet te verwarren met Koh Phangan, het eiland in de Golf van Thailand, ligt Phang Nga provincie aan de Andaman kust op het Thaise vasteland onmiddellijk ten noorden van Phuket.

Belangrijke tips

  • Neem ook een kijkje bij de vrijlating van schildpadden: een 7-daags evenement dat jaarlijks wordt gehouden in maart.
  • De lokale bevolking maakt prachtige kunstbloemen van rubberboom bladeren. Vergeet zeker niet om deze te spotten.
  • Je kan gedroogde zeevruchten en garnalenpasta kopen van lokale winkels en markten in de stad.

Bekijk hier een video over hoe het nu op Phang Nga is.