Bangkok wordt ook wel de hoofdstad van het Zuidoosten genoemd. Maar hoe goed ken jij deze stad eigenlijk? Enkele weetjes die je misschien zullen verbazen. 

Tempels en grachten

Naast de hoofdstad van het Zuidoosten heeft Bangkok wel meerdere bijnamen. De stad staat ook bekend als de ‘tempelstad’ door – je raadt het al – de vele tempels die er in de stad te vinden zijn. Of Bangkok wordt ook wel het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd door de grachten die door de stad lopen.

8 miljoen inwoners

Met 8 miljoen inwoners is Bangkok de grootste en meest dichtbevolkte stad van Thailand. Het is een drukke maar ook veelzijdige stad waar je je volledig kan onderdompelen in de Thaise cultuur. Op de street food markets kan je proeven van authentieke, heerlijke gerechten. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele tempels en musea. En ook het bruisende nachtleven maakt van Bangkok een wereldstad.

Nat en droog seizoen

Bangkok heeft een tropisch nat klimaat. De meest aangename periode om naar Bangkok te reizen is dan ook het droge seizoen: van november tot maart.

Vlot bereikbaar

Bangkok is zeer goed bereikbaar op verschillende manieren. Dankzij vernieuwde wegen is de stad vlot bereikbaar met de auto. Je kan ook de bus nemen naar Bangkok vanuit Ko Chang, Pattaya of Ko Samet. Als je het vliegtuig neemt naar Bangkok kies je best New Bangkok International Airport (BKK) als eindbestemming. Wist je trouwens dat deze luchthaven – ook wel bekend als Suvarnabhumi International Airport – de hoogste verkeerstoren heeft van maar liefst 132,20 meter hoog?