Met vrienden en familie op vakantie gaan of toch liever alleen? Het plezier van soloreizen mag je niet onderschatten, het is een absolute aanrader waar heel wat voordelen aan verbonden zijn. Zo kan je zelf je route uitstippelen, hoef je geen rekening te houden met je metgezellen en kan je zelf een bestemming uitkiezen. Natuurlijk is het bij soloreizen wel van belang dat je een veilige, betaalbare en veelbelovende locatie kiest. Het vinden van deze combinatie kan best een uitdaging zijn, maar dat geldt niet wanneer je het prachtige Thailand bezoekt. Kom hieronder te weten waarom het land van de glimlach de plek bij uitstek is voor een individuele trip en ontdek enkele populaire regio’s waar je in je eentje naartoe kan trekken.  

Thailand is een felbegeerde trekpleister voor individuele trips. Mede door deze populariteit loop je hier veel solo reizigers tegen het lijf met wie je verder op pad kan trekken. Ook de overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten zorgen ervoor dat jij je nooit alleen voelt. Het indrukwekkende openbaar vervoersysteem biedt met treinen, bussen, veerboten en tuk-tuks, heel wat mogelijkheden om je te verplaatsen naar de populairste bestemmingen. Verder is Thailand de perfecte keuze voor reizigers met een beperkt budget. Dankzij de voordelige prijzen kan je ook alleen genieten van betaalbare privé-accommodaties. Maar welke regio is nu precies geschikt voor soloreizen? Wij kozen alvast vijf topfavorieten uit om jou te inspireren.  

Phuket

Op het eiland Phuket gaan geschiedenis en schoonheid hand in hand: van het bekende Boeddhabeeld tot de vele stranden zoals Patong Beach. Maak een wandeling in het olifantenreservaat, volg een Thaise kookcursus om traditionele recepten te leren maken of waag je aan een spannende zipline activiteit. Dankzij de veiligheid op Phuket is dit de ideale vakantiebestemming voor solo reizigers.

Bangkok

De Thaise hoofdstad heeft heel wat te bieden. Reizigers die op zoek zijn naar spiritualiteit kunnen één van de vele tempels verkennen zoals de Wat Arun Ratchawararam (Tempel van de Dageraad), de Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Het Grote Paleis) en de Wat Rachabophit. Benieuwd naar het bruisende stadsleven? In Khao San Road, één van de beroemdste straten van Thailand, vind je talloze restaurantjes, cafés en winkels terug. In het Lumphini Park ontsnap je even aan de stadsdrukte en kom je tot rust in het groen en aan het water. Ook het Metro Forest Project is zeker de moeite. Dit nieuwere park beschikt over een loopbrug en een observatietoren die uitkijkt over zo’n 60.000 bomen, van een adembenemend zicht gesproken.

Krabi

Trek jij je graag terug op rustige stranden? Dan ben je in Krabi aan het juiste adres! Deze Thaise provincie biedt ongerepte stranden, een gezellig stadscentrum en heel wat avontuurlijke bezigheden. Zo kan je een klimtocht maken op Railay Beach of wandelen naar de indrukwekkende Tiger Cave-tempel. Voor een culturele onderdompeling is Koh Klang de ideale activiteit. In deze islamitische eilandgemeenschap sluit je vriendschap met de lokale bewoners en kan je ter plaatse blijven logeren. De kleine accommodaties die ze aanbieden zijn geschikt voor één persoon.

Khao Sok National Park

Voor natuurliefhebbers is het Khao Sok National Park het perfecte podium. Naast de vele wilde dieren kan je hier rivieren of watervallen bewonderen en het prachtige Cheow Lan-meer. Avontuurlijke zielen kunnen op ontdekking gaan in de Pakarang (Coral Cave) grotten, al wandelend of met de mountainbike naar het uitkijkpunt van Kri Sorn trekken en deelnemen aan een kookcursus midden in de jungle.

Chiang Rai

Deze Thaise stad biedt prachtige tempels en grotten versierd met afbeeldingen van Boeddha en taferelen over het levendige nachtleven. Snuister gezellig rond op de avondmarkt op zoek naar souvenirs gemaakt door de lokale ambachtslieden of neem een kijkje op de nachtmarkten zoals de Saturday Night Market. Heerlijk streetfood en sfeervolle livemuziek, de perfecte combinatie voor een geslaagd event!

Stap uit je comfortzone en verken Thailand op een andere manier. Of je nu een wandeling wil maken in het tropisch regenwoud, een eeuwenoude tempel wil bezoeken of liefst ontspant op het strand, hier wachten talloze avonturen op jou