Ben je gevaccineerd? Wel dan kan je deze winter perfect genieten van de tropische, azuurblauwe zee in Thailand. Het ¨Phuket Sandbox” programma staat je toe om zonder quarantaine van de bestemming te genieten. En het lijkt erop dat het zuiden van Thailand allicht de enige winterzonbestemming wordt die open zal zijn in Azië. Wij vertellen je er graag meer over. 

Sinds 1 juli 2021 heeft Phuket haar grenzen weer geopend voor toeristen die volledig gevaccineerd zijn en dat zonder verplichte quarantaine. Ondanks enkele voorwaarden (PCR-test, reisverzekering, en bewijs van aankoms,…), blijft Phuket op die manier de meest toegankelijke strandbestemming in Azië.

Sinds kort werd het programma ook aangepast en ontstond het “Phuket Sandbox programma 7+7”. Na de eerste 7 dagen in Phuket te hebben doorgebracht, kunnen bezoekers nog eens 7 extra dagen doorbrengen in aangewezen gebieden van enkele naburige provincies. Zo kan je nog meer ontdekken van exotisch Thailand. Ook mooi meegenomen: de meeste plaatsen zijn momenteel nog enorm rustig. Zo beleef je het zuiden van Thailand op een unieke manier. Wees een van de eerste om te genieten op volgende strandbestemmingen:

 

1.  Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand. Het ligt in de Andamanse Zee. Het eiland heeft zo’n 20 stranden. Allemaal met wit of goudkleurig zand en helder water. Deze stranden zijn perfect om wat te zonnebaden, te zwemmen of watersporten te beoefenen. Maar Phuket heeft méér. Vroeger was het eiland een belangrijke haven voor de zeehandel en zo onstond er een mix aan culturen. Zo vind je in de oude stad ook neokoloniale gebouwen in Chinees-Portugese stijl. Dit vertaalt zich ook in het erfgoed en de gastronomie. Zo tafel je in vele restaurants die bekroond werden door de Michelingids. En misschien wel de sterkste troef van Phuket zijn de vele hotels die je op het eiland vindt. Naast het strand kan je overnachten in luxeresorts die voortdurend hun service én interieur naar een hoger niveau tillen. Phuket, de parel van de Andamanse Zee is kort gezegd: een strandbestemming van wereldklasse.

 

2.  Ko Yao Noi (Phang Nga)

In het oosten van Phuket, slechts een 30 minuten tochtje met de boot, ligt Ko Yao Noi. Daar ontdek je de authentieke manier van leven in combinatie met prachtige stranden. Aan de oostkust kom je tot rust op het belangrijkste strad, waar je in de verte de massieve rotsformaties uit het blauwe water ziet torenen. In het binnenland beland je in het traditionele landbouwleven. De boeren telen er biologische rijst op de grootste rijstvelden van de Thaise Andamanse Zee.

3.  Ko Yao Yai (Phang Nga)

De grote zus van het vorige eiland is niet alleen groter qua oppervlakte, maar ook wilder en groener. Hier vind je dichte bossen, die je al hikend kan verkennen via aangelegde paden. Naast de groene bossen die zorgen voor een jungle vibeverschuilen er zich ook een aantal idyllische stranden. Nog een parel op het eiland is een authentiek vissersdorpje. Je haalt er verse zeevruchten voor je privé-barbecue op het strand met de goudkleurige horizon op de achtergrond.

4.  Khao Lak (Phang Nga)

Khao Lak ligt ten noorden van Phuket, op zo’n uur rijden. Het is een lang en mooi strand dat in de schaduw ligt van zee-eiken die op natuurlijke wijze op de witte zandbanken groeien. Het strand van Khao Lak is zo’n 20 kilometer lang. Het is de ideale plek om te wandelen en te joggen. Khao Lak is verder ook een ultieme strandbestemming voor gezinnen, met uitstekende resorts, levendige markten en een relaxte sfeer.

5.  Railey (Krabi)

Railey is misschien wel het mooiste strand van de Andamanse kust. Een lang, wit strand met helderblauw water aan de ene kant en hoge rotsachtige kliffen aan de andere kant. Hier ontmoeten de bergen de zee. En dat uit zich ook in de activiteiten die er mogelijk zijn. Zo kan je er tegelijk snorkelen tussen de kleurrijke vissen en kliffen beklimmen. En die unieke combinatie tussen berg en zee zie je ook iedere ochtend wanneer je door het raam kijkt vanuit je strandresort

6.  Ko Phi Phi (Krabi)

Dit idyllische eiland werd internationaal bekend na de succesvolle film ‘The Beach’ in 2000. En terecht. Ko Phi Phi biedt een adembenemend mooi landschap, met ook rotsformaties die het water uitschieten. Hoewel de iconische Maya Bay momenteel gesloten is voor natuurbehoud, heeft Ko Phi Phi andere baaien en stranden die net zo betoverend zijn.

7.  Ko Ngai (Krabi)

Ko Ngai is een klein eiland in het uiterste zuiden van Krabi. Het eiland heeft maar één strand. Maar wat voor een! Het zand is parelwit en het water is blauw, warm en kristalhelder. Met ook maar een beperkt aantal resorts is het eiland misschien wel het meest charmantste van Thailand. De intimiteit van het eiland maakt het een perfecte bestemming voor een romantisch verblijf voor koppels.

8.  Ko Samui (Surat Thani)

Samui, gelegen in de Golf van Thailand, is het op twee na grootste eiland van het land. Het heeft meer dan tien prachtige stranden, een paar watervallen, levendige locals en markten, en ontelbare kokospalmen. Vandaar de bijnaam “kokosnoteneiland”. Samui scoort ook sterk qua wellnessfaciliteiten. De meeste badplaatsen hebben ongelooflijke spa’s en bieden holistische programma’s aan die je helemaal tot rust brengen.

9.  Ko Pha Ngan (Surat Thani)

Gelegen in het noorden van Ko Samui, ligt Ko Pha Ngan. Een klein bebost eiland met heerlijke stranden en elegante resorts. Ko Pha Ngan is verdeeld in 5 delen. Elk deel heeft wel iets te bieden met het strand, erfgoed, nachtleven, winkelen of wellness. Elk deel van het eiland spreekt zo wel een bepaald segment van toeristen aan. Bovendien is het eiland uitgerust met een goede infrastructuur waardoor het een ideale plek is voor digital nomads die op zoek zijn naar een tijdelijke werkplek.

10.  Ko Tao (Surat Thani)

Ten noorden van het vorige eiland, ligt het legendarische Ko Tao. Naast de paradijselijke stranden wordt Ko Tao beschouwd als een van de beste duiklocaties in Azië. Je duikt er in kleurrijke koralen, spot er veelkleurige vissen, manta’s, walvishaaien, zeeschildpadden, noem maar op. En het panorama dat je voorgeschoteld krijgt zal een perfecte cover zijn voor je vakantiealbum

Voor meer informatie over het “Phuket Sandbox programma 7+7”,