Werp een blik achter de schermen van de Thaise culinaire wereld.

Voor Hunger, de derde langspeelfilm van Sitisiri Mongkolsiri, gebruikte de regisseur het verhaal van scenarist Kongdej Jaturanrasamee. Hij neemt de kijker mee in de meedogenloze wereld van de Thaise haute cuisine en zet de kloof tussen de sociale klassen in de kijker. Sitisiri werpt een beschuldigende blik op de werkwereld, de achterkant van de luxe-industrie en de prijs van succes. 

Samenvatting:

Wanneer de jonge twintiger Aoy, Chutimon Chuengcharoensukying, het roergebakken noedelrestaurant van haar familie moet overnemen in de oude wijk van Bangkok, ontmoet ze souschef Gunn Svasti. Hij wil dat Aoy haar grenzen verlegt door de brigade van de beroemde chef-kok Paul, Nopachai Jayanama, te vervoegen. Ze verlaat het familiebedrijf en wordt lid van team Hunger, het luxe chefs table-team. 

Het recept voor 2 personen:

Als eerbetoon aan de film delen we hieronder het recept van Pad Ngor Ngae, de beroemde gebakken noedels volgens het familierecept van Aoy haar vader. 

Ingrediënten:  

  • 1/2 kopje lap cheong (halfgekookte Chinese worst) 
  • 1/2 kopje gedroogde garnalen 
  • 1/4 kopje tofu, in blokjes gesneden 
  • 1 ei 
  • 2 eetlepels XO-saus + 1 eetlepel gefermenteerde sojabonenpasta  
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels sojasaus 
  • 2 eetlepels oestersaus 
  • 1 eetlepel vissaus  
  • 250 g verse rijstnoedels 
  • 5 stengels lente-ui, fijn gesneden  

Bereiding:  

  • Verhit olie in een wokpan en bak de lap cheong blokjes gedurende 1 minuut op hoog vuur 
  • Haal ze uit de wokpan en zet ze opzij  
  • Snijd de tofu in kleine blokjes en pas hetzelfde principe toe  
  • Week de garnalen en bak ze gedurende 1 minuut  
  • Voeg knoflook + gember toe en bak gedurende 30 seconden 
  • Doe het ei erbij en roer alles door elkaar  
  • Voeg de rijstnoedels toe en roerbak gedurende 2-3 minuten voor een goudbruine kleur  
  • Neem de gevraagde hoeveelheid van elke saus en roer alles goed door elkaar  
  • Voeg de garnalen + lap cheong + tofu en lente-ui toe  
  • Roerbak gedurende 1 minuut  
  • Serveer dit gerechtje warm 

Smakelijk!