In Thailand loopt het regenseizoen van juni tot en met oktober. Van zodra deze periode aanbreekt, zijn we al snel minder geneigd om een vakantie te boeken naar dit Aziatische paradijs. Toch is Thailand ook tijdens het regenseizoen de moeite waard. Na de regenbuien, die vaak kort en hevig zijn, kan het dagenlang droog blijven en stijgen de temperaturen terug. Tijdens dit natte seizoen is het landschap op zijn groenst. Zo zorgen de rijstvelden van Pa Pong Piang en de Siam-tulpen voor prachtige plaatjes. Door de afname van het aantal bezoekers is het overal veel rustiger, het ideale moment om een bezoekje te brengen aan de drukste badplaatsen. Laat je tijdens het regenseizoen verrassen door onderstaande Thaise troeven.  

Strandvakanties op Ko Samui

Aan de Golfkust van Thailand begint het regenseizoen pas in september, de ideale bestemming voor een zomerse strandvakantie. Voor de kust ligt het eiland Ko Samui, het op twee na grootste eiland van Thailand. In de afgelopen tien jaar groeide Ko Samui uit tot één van de populairste toeristische bestemmingen van Zuidoost-Azië. Op de zandstranden luieren bezoekers onder de palmbomen, ze genieten van de zon en koelen af in het turquoise water. Ook voor avonturiers valt hier veel te beleven. Ze kunnen kiezen uit heel wat activiteiten zoals duiken, snorkelen en beachvolleybal. De 50 km lange ringweg is één van de belangrijkste attracties van het eiland. Onderweg rijd je langs vredige vissersdorpjes die verscholen liggen tussen de heuvels. Verblijf je slechts enkele dagen op Ko Samui? Ga dan zeker op excursie naar de smaragdgroene eilanden van Mu Ko Angthong Marine, een nationaal park ten noordwesten van Ko Samui.

Het Thaise platteland: Ban Pa Pong Piang

Door de zomerregens staat de natuur volop in bloei, het ideale moment om de schoonheid van dit koninkrijk te ontdekken. In het kleine gehucht Ban Pa Pong Piang, in de provincie Chiang Mai, kan je de mooiste terrasvormige rijstvelden ontdekken. De velden liggen verspreid over de hellingen en vormen een machtig groen labyrint. Vooral bij zonsondergang is het landschap hier adembenemend, één van de meest fotogenieke plekken van Thailand.

Rocket & Phi Ta Khon Ghost Festival

Elk jaar wordt de start van het regenseizoen uitgebreid gevierd tijdens het driedaagse Rocket Festival. In heel wat dorpjes in Laos en Noordoost-Thailand weergalmt de muziek door de straten, voert de lokale bevolking dansvoorstellingen op en worden er zelfgemaakte raketten afgevuurd. Het Rocket festival valt meestal al in mei, maar dit jaar kan je ook in juni nog van een feestelijke sfeer genieten. In het Dan Sai District, in de provincie Loei, wordt jaarlijks het Phi Ta Khon Ghost Festival georganiseerd. Dit jaar zal dit kleurrijke event van 23 tot en met 25 juni plaatsvinden. Tijdens dit festival viert de lokale bevolking het geloof in geesten en worden de doden gewekt door de traditionele parade, het absolute hoogtepunt. Mensen verkleden zich als Phi Ta Khon en dragen enge handgemaakte maskers met levendige kleuren. Overal op straat wordt er uitbundig gedanst om de sfeer op te fleuren en het publiek te laten genieten van een spectaculaire show.

Siam-tulpenvelden in Pa Hin Ngam

In het nationale park Pa Hin Ngam, in de provincie Chaiyaphum, kan je tijdens het regenseizoen uitgestrekte tulpenvelden bewonderen. Van begin juni tot eind augustus staat de Siam tulp hier in volle bloei en valt er een kleurrijke roze gloed over het park. Door de eerste regenbuien krijgen de bomen nieuwe blaadjes, fleuren de weides op en komt er opnieuw leven in de uitgedroogde vlaktes. Ten noordoosten van Pa Hin Ngam ligt het Sai Thong National Park, bekend om haar ivoorwitte Siam tulpen. Dit park trekt over het algemeen iets minder bezoekers, de perfecte locatie dus voor een rustgevende wandeling door de natuur. In beide parken zorgende eindeloze tulpenvelden alvast voor een sprookjesachtig tafereel.

 

Laat je deze zomer dus niet langer afschrikken door het regenseizoen  
en leer een heel andere kant van Thailand kennen.