Sinds kort heeft Suvarnabhumi Airport, gelegen in Bangkok, een gloednieuwe terminal, die via een ondergrondse tunnel verbonden is met de hoofdterminal. Dankzij de elektrische trein die hier loopt, reis je op zo’n 3 minuten van de ene naar de andere terminal. Eenmaal daar, willen de meesten liefst zo snel mogelijk in het bruisende Bangkok staan. Hiervoor kun je verschillende vervoersmiddelen nemen, gaande van de budgetvriendelijke shuttlebus tot de taxi en de ontspannende Skytrain. Hieronder vergelijken we de interessantste opties met elkaar, zodat vakantiegangers tijdens hun eerstvolgende trip naar Thailand de juiste keuze maken. 

Handigste manier blijkt taxi

Diegenen die het liever niet te moeilijk maken, kiezen best voor de taxi. Hiervoor moeten vakantiegangers in de luchthaven naar de officiële taxi stand op het gelijkvloers. Je hebt keuze tussen de reguliere taxi’s of de XL-taxi’s, die iets groter zijn en meer bagage kunnen meenemen. Hoewel de prijs hetzelfde blijft, kan het wel zijn dat de chauffeur bijkomende kosten aanrekent van 20 Thaise Baht (€0,51) per stuk bagage. Eenmaal gekozen, ontvang je een bonnetje met de standplaats van de taxi, de nummerplaat en de naam van de chauffeur. Voor de rit naar Bangkok betaal je per kilometer, maar hou er wel rekening mee dat ze nog 50 Thaise Baht airport charge aanrekenen (€1,27) en dat je de tolwegen apart moet bijbetalen (gemiddeld 70 Thaise Baht = €1,78). 

Reis rustig en comfortabel dankzij BTS Skytrain Netwerk

De tweede mogelijkheid is de Skytrain, hoewel deze minder handig is wanneer je best wat bagage meesleurt. Gaat je voorkeur naar dit vervoersmiddel, dan kun je op de onderste verdieping van de luchthaven een treinkaartje kopen in een van de betaalautomaten. Een ticket naar Phaya Thai station, gelegen in Bangkok, kost je 45 THB (€1,14). Eenmaal aangekomen moet je nog overstappen op het BTS Skytrain Netwerk, twee bovengrondse metrolijnen in de hoofdstad, van waaruit je naar een groot deel van Bangkok kan reizen. Dankzij het BTS Skytrain wordt de reis veel aangenamer, aangezien je niet verzeild raakt in het drukke verkeer van de hoofdstad 

De shuttlebus als budgetproof alternatief

Tot slot kun je ook voor de shuttlebus kiezen, de goedkoopste, maar meteen ook het meest tijdrovende vervoersmiddel. Deze bussen brengen jou gratis naar het public transportation center, een iets grotere busterminal net buiten de luchthaven. Hier neem je vervolgens een tweede bus die jou rechtstreeks naar Bangkok brengt. Je kan ter plaatse tickets kopen en hoeft niet lang te wachten, aangezien de bussen continu naar de hoofdstad rijden. 

Benieuwd naar wat er in Bangkok allemaal te beleven valt?  
Meer info via: https://tourismthailand.be/?s=bangkok