Chonburi ligt op slechts 81 kilometer afstand van Bangkok. Het is al heel lang bekend om zijn prachtige stranden en uitzicht op zee. De provincie bestaat uit tien Amphoes* en dit zijn: Mueang Chonburi, Nong Yai, Phanat Nikhom, Ban Bueng, Phan Thong, Bo Thong, Sriracha, Bang Lamung, Sattahip en Koh Si Chang.

*Amphoes zijn districten

Goed om te weten

De toeristische attracties in Chonburi zijn geschikt voor allerlei soorten bezoekers. De avonturiers kunnen ervoor kiezen om Khao Sam Muk te bezoeken. Daar vind je een Chinees heiligdom, cactustuinen op de heuveltop en vele wilde apen langs de heuvels. Chonburi is ook een hemel voor strandliefhebbers, met hotspots als Bang Saen, Pattaya en Koh Lan. Nong Mon Market is waar je kunt winkelen  om lokale souvenirs te kopen zoals handgemaakte producten of heerlijk eten zoals Ho Mok, Khao Lam, zoete kleverige rijst in bamboe, zoete banaan en taro chips gekonfijte vruchten.

Chonburi heeft prachtige stranden, lokale tradities, regionale lekkernijen en verse zeevruchten. Dit is een populaire kustprovincie onder Bangkokians die op zoek zijn naar de dichtstbijzijnde ontsnapping van hun hectische wekelijkse schema’s. Vooral badplaats Pattaya is populair. Pattaya richt zich op gezinnen, koppels en alleenstaande bezoekers. Zowel Pattaya als Chonburi’s andere kustplaatsen hebben verschillende accommodaties, variërend van luxe badplaatsen aan het strand tot eenvoudige pensions. Dineren met zeevruchten is geliefd in deze regio, hoewel sportliefhebbers vooral zullen golfen op de golfbanen. Naast Pattaya zijn Chonburi’s kleinere, rustigere badplaatsen ook heel populair bij buitenlanders. Naast het toerisme is Chonburi bekend om het centrum van het Eastern Seaboard Development Project, met industrieparken en vissersdorpen.

Ook zeker niet vergeten: Jomtien Beach, Nong Nooch Tropical Garden, Sriracha Tiger Zoo, Prasat Sajja Tham (Sanctuary of Truth), Khao Kheow Open Zoo, Four Regions Floating Market, Koh Samed, Koh Si Chang, Koh Samae San en Mini Siam. Met zo’n grote diversiteit aan attracties en activiteiten, is dit een stad die je niet mag missen!

Bekijk hier een video over hoe het nu op Chonburi is.

Door het hele land staan verschillende prachtige gebouwen, tempels en altaren. Als je tijdens je reis een van deze prachtige tempels (‘wat’ in het Thais) bezoekt zorg dan wel dat je gepast gekleed bent, dus geen pet of zonnebril dragen en je schouders en knieën bedekken. Het is normaal voor het betreden van een tempel, of iemands huis, je schoenen uit te trekken en over de drempel heen te stappen. Zorg er vervolgens voor dat je zachtjes praat in de tempel. In de tempel zijn de Boeddha-beelden of afbeeldingen van Boeddha niet bedoeld als versiering, deze dienen met respect te worden behandeld. Het is toegestaan om foto’s te maken van Boeddhabeelden, tenzij anders aangegeven, maar ga er zelf niet mee op de foto. Naast de Boeddha betekent de Thaise koning ook veel voor de Thaise bevolking. Zorg ervoor dat je geen grapjes maakt over de koning en beledig hem ook niet. Het is in de Thaise wet zelfs verboden om op die manieren over het Koningshuis te praten.

Daarnaast is het in Thailand gebruikelijk dat elke man of jongen één keer in zijn leven heeft geleefd als monnik. Tijdens je reis of bezoek aan een tempel zal je ongetwijfeld een monnik tegenkomen. Je mag praten tegen een monnik, maar wees altijd respectvol. Onthoud dat vrouwen geen mannelijke monnik mogen aanraken of ernaast mogen zitten. Ze mogen namelijk geen lusten hebben en een vrouw kan deze opwekken door fysiek contact. Je kan ze bijvoorbeeld groeten door je handpalmen tegen elkaar aan te leggen voor je borst, met je vingertoppen omhoog en een kleine buiging te maken met je hoofd. Deze Thaise manier van groeten wordt ook wel ‘wai’ genoemd en zo groeten alle Thai elkaar.