Koh Phangan staat door de Full Moon party bekend als hét feest eiland van Thailand. Wat niet iedereen beseft is dat de partyscene zich maar op een klein deel van Koh Phangan afspeelt. Hierdoor zijn er nog genoeg rustige plekken op het eiland om heerlijk te relaxen. In dit artikel delen we alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijke tijd op dit diverse en prachtige eiland.

4 to do’s in Koh Phangan

1. Pantip Night Food Market

Ga je naar Koh Phangan, dan komt je ferry aan bij Thong Sala. Elke avond vind je hier een levendige en gezellige night market. Het is aan te raden om met een lege maag hier naartoe te gaan want er staan heel veel kramen met lekker streetfood. Het eten op deze markt is laag geprijsd, dus dit is een goed moment om van alles wat te proeven!

2. Loop naar Koh Mae

Aan de westkust van Koh Phangan vind je het eiland Koh Mae. Bij eb kun je via een zandbank van het ene eiland naar het andere lopen. Vergeet ook niet je snorkelspullen mee te nemen want op dit strand is het water mooi helder.

3. Eilandhoppen bij Ang Thong National Marine Park

Wil je op een dag meerdere eilanden zien? Boek dan een tour naar het Ang Thong National Marine Park. Dit park bestaat uit 42 eilanden die grotendeels onbewoond zijn. Eeuwenlang was dit een toevluchtsoord voor piraten want door de kleine eilanden, grotten en dichte oerwouden vormde dit een perfecte verstopplek. Toen de piraterij voorbij was, vestigde de Thaise marine hun trainingsbasis hier. Vandaar de naam ‘National Marine Park’. Tijdens de tour vaar je met een boot langs de mooiste eilanden en ga je bij een aantal ook aan land.

4. Feesten

Als je van een feestje houdt zit je bij Koh Phangan aan het goede adres. Hier is bijna elke avond wel een feest waar je naartoe kan. De meest bekende is de Full Moon Party. Deze vindt maandelijks plaats tijdens de volle maan. Het eiland wordt dan gevuld met 15.000 tot 20.000 feestgangers. Als je niet een hele maand in Thailand verblijft kan het zijn dat je de Full Moon Party net mist, maar niet getreurd. Voor jullie is er ook een Half Moon Party en de Black Moon Party. De meeste feesten vinden plaats op het strand Haad Rin. Als je liever een avond rustig aan doet kan je het beste aan de westkust van Koh Phangan blijven.

Hoe kom je er?

Koh Phangan is goed en makkelijk te bereiken vanaf Koh Samui, ieder uur vertrekt hier een ferry. Afhankelijk van de gekozen boot doe je er een halfuur tot twee uur over. Vanaf de Mae Haad Pier in Koh Tao kun je tussen 06:00 en 16:00 vertrekken. Deze reis duurt ongeveer anderhalf uur. Verblijf je in het noorden van Thailand, dan is het een optie om een binnenlandse vlucht naar Surat Thani te boeken. Op de luchthaven kun je vervolgens een combinatieticket (bus + boot) kopen die je naar Koh Phangan brengt binnen ongeveer vijf uur.

Praktische informatie

Van november tot en met januari zijn er op Koh Phangan grote regenbuien en vanaf maart tot en met mei is het ontzettend warm en droog. De maanden juni tot en met oktober zitten hier net tussenin. Je hebt een aantal kleine buien die zorgen voor verkoeling, maar ook meer dan genoeg zon.