Wat Si Chum, Sukhothai

วัดศรีชุม, สุโขทัย

Wat Si Chum is een tempel waar Phra Atchana, een gigantisch Boeddhabeeld zit bij de ingang. Dit Boeddhabeeld staat bekend als een ‘sprekende Boeddha’. Er wordt verondersteld dat de tempel gebouwd is in het tijdperk van koning Ramkamhaeng de Grote en werd vervolgens verwaarloosd in het late Ayutthaya-tijdperk. De tempel is in opdracht van koning Bhumibol Adulyadej in 1952 gerenoveerd.

De Boedhha-afbeelding in de Si Chum-tempel of Wat Si Chum verschilt van de normal tempels waar de belangrijkste Boeddha afbeelding in een kapel wordt afgebeeld. Bekijk ook de prachtige muurschilderingen, die ondanks dat ze vervaagd zijn nog steeds het aanschouwen waard zijn in de grote hal.

Wat Si Chum is ook een plaats waar de Wat Si Chum stenen inscriptie werd gevonden. Wat Si Chum is ongetwijfeld een van de belangrijkste Sukhothai-attracties als het gaat om de nationale geschiedenis van Thailand. De unieke Sukhothai-kunst zie je ook terug in de andere Boeddha-afbeeldingen, tempelzalen en pilaren in het historische park. Als je naar Sukhothai reist, is tempels bezoeken een van de dingen die je gedaan moet hebben!

Bekijk deze tempel in 3D om er alvast iets van mee te krijgen.