Prasat Hin Phimai, Nakhon Ratchasima
ปราสาทหินพิมาย, นครราชสีมา

In dit park ligt het Phimai-heiligdom. Eén van de grootste en meest belangrijke Khmer-historische locaties in het noordoosten van Thailand. Het woord Phimai komt voor in een inscriptie op een stenen plaat bij de ingang van het gebouw en op veel andere constructies. Men zegt dat het woord Phimai verwijst naar een religieus figuur of plaats.

De lokale naam van Phimai Historical Park is Prasat Hin Phimai. Het hele gebied is omringt door een historisch gebouw dat dateert uit de 11e of 12e eeuw CE. Prasat Hin Phimai is een groot paleis in het midden van deze historische plek. Dit oude paleis is nog in perfecte staat vergeleken met de andere paleizen die dateren uit die tijd. Er is veel interessante architectuur in en rondom het paleis in het park.

Neem bijvoorbeeld Serpent king’s bridge (Nakaracht’s bridge). Dit is een brug die zich bevindt aan de zuidpoort van het paleis. Deze brug is het symbool van een verbinding tussen het menselijke en de hemel uit de mythologie in het hindoeïsme en het boeddhisme.

Bekijk de 3D Virtual Tour hier.