Reizen naar Thailand in april? Hier lees je welke eilanden je dan best bezoekt en welke activiteiten je niet mag missen. In april kunnen de temperaturen in Thailand hoog oplopen, tot maar liefst 42° in het noorden en noordoosten. De beste manier om te ontsnappen aan de hitte is de schaduwplekken in de natuur op te zoeken of te gaan uitwaaien aan het strand. 

De beste plekken

Koh Tachai (Phang Nga) is gesloten tijdens het moessonseizoen, maar in de droge maanden van februari tot april is hier heerlijk vertoeven. Een wandeling langs het witte strand, een trek door het bos of duiken naar koralen: Koh Tachai heeft voor ieder wat wils.

Ook Koh Phi Phi (Krabi) is een must see van februari tot april. Door het heldere smaragdgroene water van Maya Bay wordt Koh Phi Phi ook wel ‘The Emerald of the Andaman Paradise Phi Phi’ genoemd. Een paradijs op aarde dus.

Koraalduikers komen aan hun trekken in Mu Koh Surin. Hier vind je de mooiste en ondiepe koraalriffen in Thailand. Met een beetje geluk kan je hier clownvissen en zeeschildpadden spotten. De beste tijd om Mu Koh Surin te bezoeken is tussen november en april.

Must do's

Op 13 april wordt het Thaise Nieuwjaar gevierd, beter bekend als het Songkran-festival. Tijdens dit traditionele feest spatten de mensen elkaar nat met water. In de grote steden duurt het festival vaak 3 dagen tot een week. Zorg dus maar dat je waterpistool of waterfles goed gevuld is!

Nog een zicht dat je niet mag missen in april is Wat Tai Nam,  een onderwatertempel in Sangkhla Buri. Van maart tot april is het waterpeil laag genoeg zodat deze oude tempel in al haar pracht boven water komt.

In Prasat Hin Phanom Rung in Buri Ram kan je in april getuige zijn een spectaculair natuurfenomeen. Het is een oud tempelcomplex in Khmer-stijl dat zich bevindt op de top van een uitgedoofde vulkaan. Alle tempeldeuren zijn in dezelfde richting geplaatst, waardoor de stralen van de zonsopgang en zonsondergang slechts 4 keer per jaar (maart, april, september en oktober) door alle 15 tempeldeuren schijnen. Een onvergetelijke en zeldzame ervaring.

April is misschien de warmste maand om Thailand te bezoeken, maar met deze tips zal dat de pret niet bederven.