Welkom in Wat Pho, een van de grootste, oudste en meest iconische tempels aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier in Bangkok. De tempel, bekend om zijn prachtige architectuur, is een toevluchtsoord en een populaire toeristisch trekpleister. Met zo’n duizend Boeddhabeelden en talloze relikwieën, krijgen bezoekers de kans om zich volledig onder te dompelen in de Thaise cultuur. Daarnaast creëert de spirituele sfeer het absolute gevoel van rust en verwondering. Dit alles maakt van de tempel een must-see wanneer je naar Bangkok reist. 

Culturele en spirituele heropleving van Wat Pho

Wat Pho dateert van de 16e eeuw, maar pas tijdens het bewind van Koning Rama III, in de 19e eeuw, onderging de tempel een opmerkelijke transformatie. Wat Pho werd volledig gerenoveerd en heropgebouwd tot een religieus en cultureel centrum. De tempelgebouwen werden versierd met kleurrijke mozaïeken en sierlijke daklijnen, maar ook de omliggende tuinen en binnenplaatsen wou hij onder handen nemen. Jarenlang was Wat Pho een belangrijke plek voor boeddhisten die samen kwamen mediteren. Vandaag trekt de tempel niet alleen gelovigen, maar ook toeristen van over de hele wereld.

Tempel van de liggende Boeddha

Het meest indrukwekkende kenmerk van Wat Pho is de liggende Boeddha, een majestueus beeld van zo’n 46 meter lang en 15 meter hoog. Dit beeld is rijkelijk versierd met bladgoud en parelmoer, zowel op de ogen als de voetzolen. De liggende houding van de Boeddha symboliseert zijn laatste moment op aarde, een moment van rust en de ultieme spirituele bevrijding. Voor boeddhisten is het beeld meer dan alleen een artistiek meesterwerk, het herinnert hen eraan dat ze zich moeten richten op de zoektocht naar innerlijke vrede.

Verwen jezelf in de massageschool van Wat Pho

Wereldwijd staat Wat Pho bekend als de geboorteplaats van de traditionele Thaise massage, een vorm van genezing die zich richt op het vinden van harmonie tussen lichaam en geest door middel van drukpuntmassage, stretching en energiebalans. In de tempel vind je de meest gerenommeerde massageschool van Thailand terug. Op deze plek worden oude tradities doorgegeven aan volgende generaties, waardoor de rijke cultuur van Thailand levend blijft. Veel vakantiegangers beschouwen een bezoek aan Wat Pho als het hoogtepunt van hun reis, doordat ze hier even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en de mentale batterijen weer helemaal opgeladen worden.

Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand via: https://www.tourismthailand.org/Home