Reizen is momenteel misschien niet zo gemakkelijk, maar je kan al wel wegdromen bij je volgende bestemming. Wij zetten enkele adembenemende uitzichten in Thailand op een rijtje, iets om naar uit te kijken!

Viewpoint Phu Chi Fa

Phu Chi Fa ligt in het noordoosten van Thailand, ongeveer 2 uur rijden van Chiang Rai. De viewpoint biedt je een breed uitzicht over een bergachtig landschap. Phu Chi Fa ligt net op de grens van Laos, waardoor je op een heldere dag zelfs tot diep in de bergen en rivieren van Laos kan kijken.

Tip: bezoek deze plek bij zonsopgang om de zon over de ochtendmist te zien opkomen. Geen zin om voor dag en dauw de 1442 meter hoge bergtop te beklimmen? Er is bijna tot aan de top van de berg een weg aangelegd, dus het grootste deel kan je met de auto doen. Who said hiking was hard?

Viewpoint Karon

Karon ligt in Phuket, in het zuiden van Thailand. Het uitzichtpunt is gemakkelijk te bereiken, ook met de auto. Hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de Andamanse zee en drie stranden: Kata Noi, Kata Yai en Karon. Een tuinhuisje biedt wat schaduw terwijl je tijdens een drankje en een hapje geniet van al het moois van Phuket: een heldere blauwe zee, prachtige witte stranden en de groene natuur.

Viewpoint Khao Ngon Nak

Dit prachtige uitzichtpunt vind je in Krabi, een regio waar je zowel heerlijk kan ontspannen als avontuurlijke activiteiten kan doen. De klim naar de viewpoint doe je best aan het begin van de dag. Denk er aan om genoeg water en eten mee te nemen voor onderweg.

Het is een flinke klim met verschillende trappen en steile stukken, maar 3,7 km en 2 uur later ontdek je dat het de inspanning helemaal waard is. Je wordt beloond met een ver uitzicht over verschillende eilanden, mooie stranden, blauwe zee en prachtige natuur. Er zijn verschillende viewpoints op de top, dus genoeg keuze om je volgende profielfoto te nemen.

Viewpoint Samet Nang She

Dit uitzichtpunt ligt in Phang Nga, op 30 minuten tijden van Phuket. Het is een lange en steile weg naar boven, maar er zijn genoeg bankjes onderweg om even uit te blazen. Op de top wordt je getrakteerd op een adembenemend uitzicht van de eilandjes van Phang Nga Bay en de prachtige kalksteenrotsen. De vroege vogels onder ons kunnen van het uitzicht genieten tijdens zonsopgang.

Met deze tips kan je je post-lockdown reisje al helemaal uitstippelen!