Vanaf 1 mei wordt reizen naar Thailand weer een (serieus) tikkeltje makkelijker. De overheid en het Thaise centrum dat waakt over de COVID-19 situatie besliste om de verplichte PCR-tests voor vertrek en bij aankomst op te heffen voor internationale reizigers. Er resten nog minimale regels, afgestemd op gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers.

Restende regels voor gevaccineerde reizigers

Internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn hoeven niet langer een negatieve PCR-test bij vertrek af te leggen, noch bij aankomst. Wel moeten ze zich nog steeds laten registreren voor een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/). Dit met een vaccinatiecertificaat en een verzekeringspolis met een dekking van niet minder dan US$10.000. Eerder was dat nog  $20.000. Eenmaal in Thailand aangekomen mogen de reizigers vrij reizen over het hele grondgebied.

Restende regels voor niet-gevaccineerde reizigers

Internationale reizigers die niet (of niet volledig) gevaccineerd zijn hoeven ook niet langer een negatieve PCR-test af te leggen bij vertrek en aankomst. Wel moeten zij zich laten registreren voor een Thailand Pass met een 5-daagse hotelreservering en een verzekeringspolis met een dekking van niet minder dan US$10.000 (ook verlaagd van US$20.000). Na aankomst in Thailand moeten zij 5 dagen in quarantaine blijven in het gereserveerde hotel en op dag 5 dienen ze een PCR-test te ondergaan.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor niet-gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur voor vertrek via het Thailand Pass-systeem een bewijs van een negatieve PCR-test kunnen uploaden. Zij zullen – net als degenen die volledig gevaccineerd zijn – vrije toegang krijgen tot het volledige grondgebied.