Pics or it didn’t happen! Foto’s nemen op reis is de beste manier om het thuisfront mee te laten genieten, je sociale media aan te vullen en je herinneringen mee te nemen naar huis. De vraag is: waar in Thailand vind je de beste gram-waardige plekjes? Of eerder: waar niet? Om het je gemakkelijk te maken onthullen we hier onze top 3.

Phi Phi Viewpoint

Wanneer je op het eiland Phi Phi Don bent kan een bezoek aan het Phi Phi Viewpoint niet ontbreken. Om tot het uitzichtpunt te komen leg je een stevige wandeling van 20-30 minuten af. Vergeet dus niet een flesje water mee te nemen. De paden zijn vlot te bewandelen en onderweg zijn er genoeg plekken om even uit te blazen en een slokje te drinken.  

 

Eens boven kan je genieten van een prachtig uitzicht over Phi Phi Don, Phi Phi Leh en verschillende baaien. Er zijn ook drankjes, ijsjes en snacks te koop. Haast je dus maar niet meteen weer naar beneden en zoek op je gemak een plekje uit voor de fotoshoot.

Maeklong Railway market

Deze markt in Samut Songkhram (of: Maeklong) bevindt zich zo’n 70 km van Bangkok en is iedere dag open. Het speciale aan de Maeklong Railway Market is dat deze op het spoor wordt gehouden. Net voordat de trein aankomt in Maeklong moeten de marktkramers hun waar van het spoor halen en snel de luifels van hun kramen intrekken. Zodra de trein voorbij is gereden wordt alles weer teruggezet.  

 

De Maeklong Railway Market is een wereldwijd fenomeen. De vele kleuren en authentieke culturele elementen maken van deze plek een fotografisch paradijs.

Koh Nang Yuan Viewpoint

Koh Nang Yuan bestaat uit drie kleine eilandjes die verbonden zijn door een prachtig smal, wit strand. Deze eilandengroep is zeer populair bij duikers en snorkelaars, maar is boven water minstens even mooi. Een klim naar het uitzichtpunt mag je dus niet overslaan. 

 

Op het laatste stuk van de route moet je over een paar rotsen klimmen, maar eens je de top bereikt wordt je beloond met een prachtig panorama uitzicht over de eilanden. Zorg dat je telefoon opgeladen is!