Chiang Mai, de grootste stad van Noord-Thailand koestert een rijke geschiedenis, maar de laatste jaren kreeg dit uniek stukje erfgoed een moderne twist. Deze mix van oud en nieuw maakt van Chiang Mai een populaire trekpleister bij menig toerist. Hier leer je het authentieke plattelandsleven kennen, proef je de lokale specialiteit Khao Soi en breng je een bezoek aan één van de vele imposante tempels die Chiang Mai rijk is.  

De Chiang Mai cultuur

Het oude centrum van Chiang Mai herbergt vele historisch belangrijke tempels, maar voor de beroemde ‘Wat Phra That Doi Suthep’ moet je zo een 15 kilometer rijden. Deze tempel ligt op 1.053 meter hoogte en biedt hierdoor een fenomenaal uitzicht over de stad. Cultuurliefhebbers vinden in de provinciehoofdstad ook interessante musea terug zoals het Lanna Folklife Museum en het Chiang Mai National Museum. In beide krijg je informatie over de Lanna-cultuur. Verder staat Chiang Mai bekend als ambachtscentrum met werkplaatsen voor het vervaardigen van zijde, lak, hout en celadon.

Culinaire charmes

Naast cultuur blinkt Chiang Mai ook op culinair vlak uit. Overal word je als fijnproever getrakteerd op lokale specialiteiten en streekgerechten uit de Noord-Thaise keuken. Proef zeker Khao Soi, een romige currybouillon met zoete knapperige noedels en vlees. Breng een bezoek aan de lokale markt waar je langs streetfoodstandjes loopt en neem deel aan de vele workshops die ze hier in restaurants of scholen organiseren. Je ontdekt er de geheimen van de Aziatische keuken zodat je jouw eigen Thaise diner op tafel kan toveren.

Land van een miljoen rijstvelden

Even weg van de stadsdrukte? Trek dan het groene binnenland in. De streek stond ooit bekend als ‘Lana’ of het ‘land van een miljoen rijstvelden’. Tijdens het rijstseizoen in november en december kleurt de regio smaragdgroen van de rijstvelden die tussen de valleien glinsteren. Maak kennis met het authentieke plattelandsleven, de lokale gemeenschappen en eeuwenoude tradities. Nergens zal je de gastvrijheid van het noorden zo goed ervaren als hier.