Met een hoog niveau van vaardigheden en knowhow, idyllische omgevingen, een legendarische gastvrijheid en een fantastische keuken, weet je dat Thailand heel wat te bieden heeft voor mensen die op zoek zijn naar een kuuroord of wellnessvakantie. In dit boeddhistisch land wordt de mensen van jongs af aan geleerd dat gemoedsrust voortkomt uit een gezond lichaam en dat schoonheid van binnenuit komt. Bovendien zorgt een sterke cultuur van collectiviteit ervoor dat ze anderen willen helpen hun pijn en ongemak te verlichten. Vandaar hun vrijgevigheid en servicegerichtheid bij het geven van een behandeling. In Thailand is er één bestemming die eruit springt voor een wellnessvakantie: het eiland Phuket, in het zuidwesten van het land. Phuket, bijgenaamd “Parel van de Andamanse Zee”, combineert een perfecte infrastructuur met een prachtige natuurlijke omgeving. Een ideale bestemming voor een ‘verjongingskuur’. Sinds begin juli wordt u hier trouwens als gevaccineerde toerist opnieuw met open armen en in alle veiligheid ontvangen. 

Wij delen graag onze top 5 wellness activiteiten in Phuket.

1.  Probeer een traditionele Thaise massage om uw energiestroom weer te herstellen

In 2019 werd de traditionele Thaise massage door Unesco opgenomen als immaterieel cultureel erfgoed. Het wordt beschouwd als een onderdeel van de kunst, wetenschap en cultuur van de Thaise gezondheidszorg. De beoefenaar zal het lichaam manipuleren om zo de energie van de patiënt opnieuw in evenwicht te herstellen. Op die manier worden ook ziekten behandeld die veroorzaakt worden door de belemmering van de energiestroom langs de meridianen.

Nuad Thai vindt zijn oorsprong bij de Thaise boerengemeenschap. Elk dorp had massagegenezers bij wie de dorpelingen langskwamen met spierpijn van het werken op het veld. Traditionele Thaise massage helpt zo om opgebouwde spanning los te laten, bloedcirculatie te verbeteren en het lichaam te ontdoen van gifstoffen.

Tip: Boek een Thaise massage bij Coqoon Spa in The Slate. Afgezien van de geweldige technieken, heeft dit toevluchtsoord de vorm van een reusachtige cocon. Het is prachtig gebouwd in hout en biedt een gevoel van veiligheid en wedergeboorte.

2.  Laat u verwennen in een holistische spa.

Een holistische spa is een soort spa waar je speciale behandelingen krijgt om je geest, ziel en lichaam te ontspannen. Deze behandelingen werken aan het verminderen van angst- en stressniveaus zodat het lichaam zich volledig ontspannen kan voelen. Een holistische behandeling is eigenlijk een programma met verschillende stappen en behandelingen. Vaak combineert men stoomcabines met een lichaamsscrub of lichaamspakking, gevolgd door een Detox massage en gezichtsbehandeling. Een ontspannende voetmassage of een rustgevend bad beëindigen een dag waarop u uzelf even volledig verwent.

Tip : Kies een arrangement van een halve dag (Detox & Recharge of Stress Release) bij Sati Spa in het Intercontinental Hotel. De fantastische behandelingen door professionele therapeuten en de prachtige omgeving zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

3.  Doe buitenactiviteiten in de zon om fit te blijven.

Een gezonde vakantie is eigenlijk een actieve vakantie. Het verbetert uw mentale welzijn, zorgt voor een vitamine D boost, bevordert het geheugen, vermindert stress, kalmeert uw angst, geeft u een betere slaap en versterkt uw immuniteit. Phuket is een groot eiland met diverse landschappen en een prachtige natuur voor leuke buitenactiviteiten. Denk maar aan snorkelen in het kristalheldere water, wandelen in een tropisch bos, zwemmen in een jungle waterval en kajakken te midden van de mangroves.

Tip : Verblijf in Nai Harn en geniet van watersporten op het prachtige strand. Stand Up Paddle is geweldig voor evenwicht en focus. Kajakken is ideaal om te sporten in de natuur. Of als u iets nog steviger wilt, dan biedt het resort ook een Thaiboksles aan. Ideaal om wat gewicht te verliezen.

4.  Beoefen yoga aan zee.

Yoga biedt heel wat weldaad op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Studies hebben uitgewezen dat het echte oplossingen biedt voor slapeloosheid, spijsverteringsklachten, vermoeidheid en stress. Om er maar een paar te noemen. Door zowel het lichaam als de geest soepel, gezond en in balans te houden, kan yoga inderdaad een manier genoemd worden om veroudering tegen te gaan. Wanneer u een professionele cursus in Phuket volgt, dan mag u zich verwachten aan dagelijkse fysieke asana oefeningen, meditatie en filosofie. Kortom, alle tools om achteraf thuis yoga verder te beoefening. Stelt u zich eens voor dat u yoga doet op het strand, de frisse lucht van de zee inademt en luistert naar het rustgevende geluid van de golven…

Tip : Reserveer een yoga retraite bij Amatara. Het programma kan individueel worden aangepast om tegemoet te komen aan zowel beginners als gevorderden. Bovendien zullen de knowhow, de locatie en de voorzieningen van het resort uw yoga-ervaring in Thailand enorm verbeteren.

5.  Verwen uw smaakpapillen met heerlijk en gezond eten.

De Thaise gastronomie is een van de meest geliefde keukens op de planeet. Het is staat ook bekend om zijn positieve effecten op de gezondheid. Thais eten bestaat voornamelijk uit rijst, minder vlees en meer groeten en tal van kruiden. Het is lekker maar ook licht verteerbaar.

Aromatische kruiden en specerijen geven een rijke smaak. Daardoor is men sneller verzadigd en gaat men minder eten. Bovendien bevatten ze antioxydianten en vezels die uw immuniteit helpen versterken. Als u pikant eten lust, dan zorgen chilipepers ook voor een  stof die de endorfines (de gelukshormonen) stimuleert en uw lichaamstemperatuur verhoogt. Daardoor gaat u sneller vet verbrandt. Phuket is niet alleen een strandbestemming, maar ook een gastronomische bestemming. Er is een Michelin-gids voor gemaakt. Op dit eiland kunt u volop genieten van de Thaise keuken.

Tip : Voor een uitzonderlijke culinaire ervaring op het gebied van Thais eten, reserveer een tafel in restaurant PRU, onder leiding van een uitstekende Nederlandse chef-kok, beloond met één Michelinster. PRU heeft de Thaise keuken naar een ander niveau getild, met ongelooflijke creativiteit en verfijning. Het betrekt zijn ingrediënten lokaal en promoot de “van boerderij tot tafel” filosofie. Een diner hier is heerlijk voor zowel u als het eiland.

 

Goed om weten:

  • Phuket is open voor gevaccineerde toeristen
  • Men heeft een Certificate of Entry nodig (COE makkelijk online aan te vragen), een negatieve PCR test (max 72u oud) en een reisverzekering.
  • Via de Ambassade vindt u altijd de laatste reisvoorwaarden terug