In het noordoosten van Phuket vind je de provincie Phang Nga. Bekend van onder andere z’n sprookjesachtige baai, de parelwitte kuststranden, ongerepte eilanden en levendige zeebodem. Maar je leeft je er ook uit in de weelderige (én beschermde) natuur.

Rotsschilderingen, een drijvend vissersdorp en 'James Bond Island'

De natuur heeft ervoor gezorgd dat Phang Nga kan uitpakken met sublieme troeven. De meest bekende is zonder twijfel de beroemde baai met z’n talrijke rotsformaties die uit het water schieten. Eén voor één fascinerend, maar sommige springen eruit zoals Khao Kian waar de kliffen versierd zijn met rotsschilderingen. Panyi kent dan weer een drijvend vissersdorp en Khao Tapu, ook wel “James Bond Island” genoemd, is bekend geworden door de opnames voor  de film “The Man with the Golden Gun”. Je kan ze allemaal ontdekken per boot of kajak.

Voor ieder wat wils

De provincie heeft ook een prachtig kustgebied. Khao Lak is bijvoorbeeld een cluster van dorpen langs National Road 4, vlak aan zee, 80 km ten noorden van Phuket. Dit gebied strekt zich uit over 50 km en mensen gaan er heen voor de mooie stranden, levendige avondmarkten, uitzonderlijke accommodaties en restaurants en voor de vele activiteiten.

Niet minder dan acht prachtige stranden bieden in totaal 25 km aan wit zand en dit in de schaduw van tropische bomen met op de achtergrond impressionante heuvels. Zowel gezinnen als koppels vinden hier de rust die ze nodig hebben. In het authentieke dorpje Takua Pa laat de plaatselijke bevolking je kennis maken met de Sino-Thaise cultuur op de Cultural Street Market. In Tambon Krasom is dan weer het boeddhistische klooster Wat Suwankuha gevestigd in een grot die versierd is met verschillende boeddhabeelden. Op de kaap die de stranden van Khao Lak en Nang Thong scheidt, strekt het Khao Lak-Lam Ru National Park zich uit van de zee tot 20 km landinwaarts. De avonturiers onder ons kunnen de Lam Ru en Lak bergen beklimmen (1.077 meter) waar je kan douchen in tal van watervallen.

Avontuur en natuur

Nog een trekpleister voor wandelaars en avonturiers is Khao Sok National Park, de thuisbasis van ’s werelds oudste én altijd groene regenwoud. Het regenwoud heeft zo’n 160 miljoen jaar op de teller en kent adembenemend mooie meren, watervallen en grotten.

Khao Lak is daarbovenop ook de toegangspoort tot de wilde en ongerepte Surin- en Similan-eilanden, waar enkele van de meest legendarische duiklocaties van Thailand (en de wereld) te vinden zijn.

Bergen bedekt door een laken aan tropische planten, gekerfd door rivieren en afgekoeld door watervallen. Een baai boordevol kalkstenen rotsen, fantastische stranden en eilanden. En een onderwaterwereld vol schatten: Phang-Nga heeft het allemaal.