De onzekerheid rond de oprukkende omricon variant heeft ertoe geleid dat Thailand een tijdelijke dam wilt opbouwen. Om die reden wordt vanaf 22 december tot 4 januari 2022 de Thailand Pass, Test & Go tijdelijk opgeschort met uitzondering van de Phuket Sandbox. Begin januari wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

Nieuwe maatregelen en richtlijnen zijn als volgt:

 

  • Toeristen die reeds hun Thailand Pass QR-code bekomen hebben, kunnen naar Thailand reizen zoals voorzien binnen de voorwaarden die golden.

 

  • Mensen die hun Thailand Pass reeds aangevraagd hadden maar hun QR-code nog niet ontvangen hebben, dienen te wachten of hun aanvraag bevestigd wordt. Indien bevestigd, dan kunnen ze naar Thailand reizen zoals voorzien.

 

  • Nieuwe aanvragen kunnen vanaf middernacht 22 december enkel voor het Phuket Sandbox model waarbij ze 7 dagen in Phuket dienen te verblijven vooraleer verder te reizen. Dit kan nog steeds als alternatief voor de 7 dagen AQ-hotel quarantaine.

 

  • Toeristen die in Thailand aankomen binnen het Test & GO of het Phuket Sandbox model moeten voortaan voor hun tweede test ook een PCR-test afnemen en dus niet langer enkel de antigenen zelftest. Deze PCR-test dient afgenomen te worden in een door de overheid aangeduid centrum. Deze extra kosten worden gedragen door de Thaise overheid.

 

Meer informatie via: https://www.tatnews.org/2021/12/thailand-pass-temporarily-suspended-those-received-qr-code-can-enter/?fbclid=IwAR3Hl9Dq_5gqc6hqTVQmG_rh8a3RmgOgRzlPFF7NG0OliIUWVs7AjFCj1yg

Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met onze hulplijn: +33153534700