Naast de Thaise keuken, de vele tempels en prachtige landschappen, staat Bangkok bekend om het bruisende nachtleven. Van rooftop bars en beer gardens tot verborgen cocktailbars. Deze laatste zijn geheimzinnige spots die je op heel ongebruikelijke locaties terugvindt, zoals in een hotelkamer, achter een geheime deur of in een verlaten zijstraatje. Zelfs met het adres op zak wordt het een hele zoektocht om zo’n bars te vinden. Wij zetten jou op weg om alvast drie van deze verborgen parels terug te vinden.  

Find The Locker Room

Deze bar doet zijn naam alle eer aan, de speurtocht naar Find The Locker Room kan je vergelijken met een escaperoom. Ga in de Thonglor straat op zoek naar het juiste gebouw. Van zodra je voor het correcte nummer staat, moet je de verborgen deur vinden die jou naar deze cocktailbar brengt. De drankjes op de kaart worden gemaakt volgens een ‘verleden-heden-toekomst’ concept waarbij de bartenders drie verschillende varianten van een klassieke cocktail op tafel toveren. Ze bewaren de basis, maar kiezen voor andere aanvullende ingrediënten en ook de technieken variëren. Het donkergrijs interieur in combinatie met de gedimde lichten geven deze plek een mysterieus speakeasy-karakter dat je in een exclusieve bar ervaart.

Havana Social

De ingang naar deze cocktailbar is helemaal onherkenbaar. Havana Social ligt verscholen achter een kleurrijke betonnen muur in een klein zijstraatje van de Sukhumvit Road, één van de drukste straten in Bangkok. Buiten staat er een oude telefooncel vol graffiti. Stap hier naar binnen en bel aan om de dagcode op te vragen. Van zodra je de nummers ingeeft, opent de deur achter het telefoonhokje. Je komt terecht in een mysterieuze wereld waar de gebarsten plafonds, kastanjebruine meubels en authentieke decoratie voor een unieke charme zorgen. Havana Social kan je het best op vrijdag– en zaterdag bezoeken wanneer het orkest Cubaanse jazz speelt of een DJ voor nu-disco, funk en Afro-Cubaanse muziek zorgt. Trek je dansschoentjes aan en kom genieten van een heerlijke cocktail.

The Key Room No.72

Deze cocktailbar ligt verborgen in één van de hotelkamers van het hippe Josh Hotel. Als gast moet je eerst langsgaan bij de incheckbalie waar je vervolgens een speciale keycard krijgt. Met deze kaart krijg je toegang tot de 72e kamer die als bar fungeert. Elke cocktail is samengesteld met wereldsmaken die je zowel van Japan en Mexico als Cuba en Thailand laten proeven. De bar is warm ingericht met dieprode en groene tinten die een romantische sfeer creëren.  De lange marmeren toonbank is het paradepaardje van No.72. Hier nip je van klassieke en spirit-forward cocktails terwijl er op de achtergrond rustgevende jazz of funky deuntjes weergalmen.

 

Ga je deze zomervakantie op reis naar Bangkok? Breng dan zeker een bezoekje aan één van bovenstaande bars. Vanaf 18u staan de bartenders klaar om jou met open armen te ontvangen.