Het hoogseizoen in Thailand komt eraan en om toerisme te stimuleren werd het voorstel van de Toeristische Authoriteit van Thailand (TAT) voor een verlening van het visum goedgekeurd. Voor toeristen afkomstig uit landen die in aanmerking komen voor een visumvrijstelling, waaronder België, wordt de verblijfsperiode verlengd van 30 naar 45 dagen. Dit vanaf 1 oktober 2022 tot 31 maart 2023.

Landen waarvan toeristen in aanmerking komen voor een visumvrijstelling en waar dus de verblijfsduur wordt verlengd van 30 dagen naar 45 dagen zijn de volgende: Andorra, Australië, Oostenrijk, Bahrein, België, Brunei, Canada, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Japan, Koeweit, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Malediven, Mauritius, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, Filipijnen, Polen, Portugal, Qatar, San Marino, Saudi-Arabië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en de Verenigde Staten.

Daarnaast wordt in dezelfde periode van 6 maanden de verblijfsduur verlengd van 15 dagen naar 30 dagen voor toeristen van de volgende landen/gebieden die een VOA (Visa on Arrival) kunnen aanvragen: Bhutan, Bulgarije, China, Cyprus, Ethiopië, Fiji, Georgië, India, Kazachstan, Malta, Mexico, Nauru, Papoea-Nieuw-Guinea, Roemenië, Saudi-Arabië, Taiwan, Oezbekistan, en Vanuatu.

Praktisch

Om te kijken of je in aanmerking komt voor een verlening van je verblijf surf je naar de officiële website van het ‘Thailand Electronic Visa’ op www.thaievisa.go.th.

Thailand ontvangt met open armen reizigers uit alle landen/gebieden die een vaccin of negatieve PCR-test kunnen voorleggen (afgenomen binnen 72 uur voor de reis). Bij aankomst op de internationale luchthavens van Thailand of bij de controleposten aan de landgrenzen zullen steekproefsgewijs controles worden uitgevoerd.