Nu covid ook in Thailand voorgoed verleden tijd is zet de bestemming opnieuw volop in op toeristische ontwikkeling. Recent openden er drie nieuwe resorts die het land van de eeuwige glimlach alle eer aandoen. Van een drijvend boetiekhotel in Ko Chang en een nieuw luxeresort op Phuket tot een fantastisch eco-resort in Khao Sok National Park. Neem even de tijd om volledig weg te dromen van het pure, Thaise paradijs.  

Eco-resort Our Jungle Camp

Van bungalows tot bamboe- en boomhutten, in Our Jungle Camp waan je je letterlijk in de jungle. Dit eco-resort ligt in Nationaal Park Khao Sok in de provincie Surat Thani. Hier val je in slaap te midden van het regenwoud met panoramische vergezichten op de Sok rivier. Zowel de boomhutten als de bungalows zijn uit natuurlijke materialen vervaardigd. Hiermee wil Our Jungle Camp haar groene karakter in de verf zetten. De winst van het resort wordt trouwens integraal besteed aan een natuurkamp waar Thaise kinderen alles leren over de natuur. Alle gerechten worden ook organisch bereid met lokale producten van op de boerderij, letterlijk van farm to fork dus 

Spreekt een duurzame nacht omringd door de prachtige natuur jou wel aan?  
Voor € 35 per nacht kan je hier verblijven. 

Drijvend boetiekresort Watercolours

Welkom bij ‘Watercolours’! Dit drijvend resort in Ko Chang , ligt op één van de grootste eilanden van Thailand en nabij het prachtige zandstrand Klong Prao Beach. Met zicht op de jungle, bergen, de rivier en de zee vertoef je hier in een adembenemend landschap. De verschillende kamertypes zijn comfortabel ingericht met modern meubilair. De omliggende natuurgebieden kan je zelf ontdekken met de kano’s, paddle boards en kajaks die je in dit boetiekresort gratis mag gebruiken. Naast deze avontuurlijke activiteiten kan je een bezoek brengen aan het lokale dorpje of spelletjes en boeken uitlenen in het resort. Dagelijks voorzien ze hier dagverse vruchtensappen met tropische smaken. Thaise gastvrijheid op zijn best!  

In deze stijlvolle kamers kan je voor € 35 een nacht boeken. 

Luxeresort Sawasdee Village

Mag het iets luxueuzer? In Sawasdee Village, in het zuiden van Phuket, vertoef je in een prachtig kader omgeven door vijvers en tuinen. De Arabische inrichting en authentieke Thaise beeldhouwwerken zorgen voor een uniek kader. Naast de 2 buitenzwembaden kan je hier heerlijk relaxen in het spa complex, jezelf in de watten laten leggen met een Thaise massage of genieten aan de Pool Bar. Je kan natuurlijk ook even gaan uitwaaien op Kata Beach dat op 10 minuten wandelen ligt. Wil je meer weten over de Thaise keuken? Naast de lokale lekkernijen die je in Restaurant Sawasdee Thai Cuisine kan proeven, krijg je hier de kans om zelf kooklessen te volgen. 
 
Per nacht betaal je tussen €150 en €300, afhankelijk van de periode en het kamertype.