Vanaf 1 juli 2022 hoeven buitenlandse reizigers alleen nog een bewijs van vaccinatie OF een negatieve PCR test of professioneel afgenomen antigenentest voor te leggen om Thailand binnen te komen.

Het Thailand’s Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) keurde op 17 juni de afschaffing van de Thailand Pass goed net als de vereiste ​​ziektekostenverzekering van minimaal 10.000 USD.

 

Vanaf 1 juli 2022 hoeven toeristen enkel een bewijs van een vaccinatie of een negatieve PCR-test of anitegentest (professioneel afgenomen) te tonen van maximaal 72u voor vertrek. Dit kan een gedrukt of digitaal document zijn. Bij aankomst op de internationale luchthavens of aan Thailand’s landgrenscontroleposten (in 22 provincies) worden willekeurige controles uitgevoerd.

 

Niet-gevaccineerde of niet-volledig gevaccineerde reizigers die willekeurig worden gescreend en die bij aankomst geen bewijs van een negatieve test kunnen overleggen, moeten dan een antigenentest laten afnemen.

 

Ondertussen heeft het CCSA ook Bangkok en 76 provincies als toezichtszone of groene zone goedgekeurd, waardoor de normale activiteiten in het hele land kunnen worden hervat. Met behoud van veiligheids- en gezondheidsmaatregelen als onderdeel van algemene preventie, zal de Koninklijke Thaise regering een nieuwe reeks richtlijnen aankondigen waarmee het land de postpandemische fase ingaat.

 

We zorgen voor een gedetailleerde update zodra de officiële richtlijnen zijn aangekondigd in het Koningklijk Staatsblad van Thailand.