Phang Nga, een van de zuidelijke provincies van Thailand op zo’n 788 km van Bangkok, staat bekend om zijn prachtige natuur. De provincie betovert bezoekers met zijn bossen en bergen, zoals Khao Chang, een imposante berg die de contouren van een hurkende olifant aanneemt. Khao Chang is niet alleen een herkenningspunt, maar staat ook symbool voor de provincie. Daarnaast biedt Phang Nga tal van reiservaringen voor avonturiers en natuurliefhebbers. Ga op pad door een van de vele nationale parken, waar watervallen en zeldzame vogels verscholen zitten, kies voor panorama’s op het iconische James Bond-eiland en verras je smaakpapillen met lokale specialiteiten, zoals gedroogde zeevruchten. Zin om dit alles zelf te beleven? Phang Nga is alvast klaar om jouw hart te veroveren.  

Het iconische James Bond eiland aan de Phang Nga-baai

De Phang Nga-baai wordt gekenmerkt door torenhoge kalkstenen kliffen, smaragdgroen water en mangrovebossen. Rondom de baai liggen honderden eilanden, zoals de serene Koh Yao Noi en Koh Yao Yai, maar ook het iconische Koh Tapu, beter bekend als James Bond Island. Koh Tapu heeft een opvallende rotsformatie die boven de wateren uitsteekt en werd wereldwijd beroemd nadat het eiland als filmlocatie diende in de James Bond-film ‘The Man with the Golden Gun’ uit 1974. Jaarlijks trekt Koh Tapu duizenden toeristen van over de hele wereld, die het uitzicht komen bewonderen, willen genieten van boottochten door de baai en voor pure ontspanning kiezen op de nabijgelegen stranden.

Onderwateravonturen op de eilanden van Similan en Surin

Voor de kust van Phang Nga liggen de  Surin en Similan eilanden. Typerend voor beide eilandgroepen zijn de kristalheldere wateren, koraalriffen en het diverse mariene leven, waaronder tropische vissen, zeeschildpadden en soms zelfs walvishaaien. Dit maakt de eilanden een paradijs voor duikers en snorkelaars. Ook het Phang Nga Bay National Park mag niet ontbreken in deze lijst. Dit geologisch wonder omvat eilandjes, verzonken grotten en rotsformaties die verticaal uit de zee opstijgen. De baai is heel beschut, de ideale plek voor expedities op zee.

Op ontdekkingstocht door het binnenland

Avontuurlijke zielen kunnen de grotten van Phang Nga verkennen, zoals de Ruesi Sawan-grot en de Luk Suea-grot, gelegen in het Somdet Phra Sri Nakarin Park. Binnenin deze grotten neem je formaties van stalagmieten en stalactieten waar. Voor natuurliefhebbers is ook het kustpark Khao Lak een waar paradijs, dankzij de biodiversiteit die het park herbergt. Van zeldzame vogels tot exotische zoogdieren en tropische vegetatie, die uitnodigt tot avontuurlijke verkenning. Het absolute hoogtepunt van Khao lak zijn de watervallen, die diep in de jungle verscholen liggen.

Ambachtelijke schatten van Phang Nga

Ook een bezoek aan de lokale markten is een absolute aanrader. Zo is de productie van kunstbloemen een van de meest opmerkelijke ambachten in de regio. Daarnaast vind je hier ook een scala aan culinaire lekkernijen, waaronder gedroogde zeevruchten en garnalenpasta, de meest geliefde specialiteiten van de regio.

 

Wil je dit alles met je eigen ogen waarnemen? Hier krijg je alvast een voorsmaakje.