Naast haar gastronomie, prachtige panorama’s en gastvrijheid, staat Thailand bekend om haar weelderige natuur. Dit land van de eeuwige glimlach is de perfecte bestemming voor avontuurlijke hiketochten. Van wandelpaden door de ongerepte wildernis tot een rustgevende route tussen de rijstvelden en panoramische vergezichten. Hieronder lijsten we vijf routes op die absoluut de moeite waard zijn om als avontuurlijke reiziger te verkennen tijdens je verblijf.

Meerdaagse trektocht in Mae Sariang (Mae Hong Son)

Op zoek naar een oase van rust te midden van de adembenemende natuur? Dan is een trektocht in Mae Sariang, een schilderachtig stadje in Mae Hong Son, precies wat jij zoekt! Mae Sariang is vooral onder natuurliefhebbers en sportievelingen een populaire bestemming. Van panoramische vergezichten tot uitgestrekte rijstvelden en heuvelachtige landschappen. Verder ontmoet je hier ook de lokale inwoners en krijg je de kans om bij hen te overnachten. Deze combinatie maakt van Mae Sariang een ware schatkamer voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een reis waar natuur en cultuur hand in hand gaan met elkaar.

Wandelen in het wild (Nakhon Ratchasima)

In Khao Yai National Park, op zo’n 200 km van de Thaise hoofdstad Bangkok, ben je aan het juiste adres voor een avontuurlijke wandeling tussen wilde dieren. Dit park is een ongerepte wildernis waar heuvels, bossen en watervallen een betoverende omgeving creëren. Op de lange begeleide wandelroutes passeer je maar liefst zeventig verschillende diersoorten, zoals gibbons, herten en olifanten. De meeste wandelingen vragen niet al te veel inspanning en zijn eveneens geschikt voor beginners met weinig ervaring. Verder is Khao Yai ook een paradijs voor natuurfotografie waarbij je de wilde dieren in hun natuurlijke habitat kan fotograferen. 

Kew Mae Pan: wandel naar de hoogste top van Thailand (Chiang Mai)

In het Doi Inthanon National Park, de hoogste top van Thailand, kan je de Kew Mae Pan wandeling maken. Hoewel het pad maar een drietal kilometer lang is, staat deze trektocht bekend als één van de meest geliefde routes van het park. Deze korte maar krachtige wandeling is bezaaid met uitdagende beklimmingen die voor de nodige afwisseling zorgen. Onderweg word je omringd door een rijke flora en fauna, wandel je door bergachtige bossen langs kristalheldere beekjes en word je beloond met een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte valleien. 

Trektocht langs verborgen Thaise parels (Umphang)

Umphang Wildlife Sanctuary is een verborgen juweeltje in het hart van Mae Hong Son, een provincie in het noorden van Thailand. Door de afgelegen ligging is dit park minder bekend bij het grote publiek en kan je hier volop genieten van de natuur in zijn puurste vorm. Ook Nam Tok Thi Lo Su, de grootste waterval van het land, ligt hier vlakbij. Dit natuurwonder zorgt na een lange wandeling voor de perfecte afsluiter. Mag het voor jou nog een tikkeltje uitdagender? Waag je dan aan de twintig kilometer lange trektocht naar de top van Mount Kagerla met een hoogte van maar liefst 1429 meter boven de zeespiegel.

Beklim de Phu Kradueng berg (Loei)

In het betoverende Phu Kradueng National Park in Loei kan je naar de top van de Phu Kradueng berg klimmen, één van de meest uitdagende trektochten van Thailand. De avond voor de trekking overnacht je best in de buurt, zo kan je de volgende dag voor dag en dauw vertrekken. Deze klim vraagt de nodige inspanning en duurt zo’n vier uur, maar de beloning is onbetaalbaar. Het Phu Kradueng National Park staat daarnaast ook bekend om zijn rijke biodiversiteit. Ben je op zoek naar een avontuurlijke ervaring om je grenzen te verleggen? Dan is deze trektocht een ervaring die je niet mag missen! 

Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand vind je hier.