Dat er in het bruisende Bangkok heel wat te beleven valt, is al lang geen geheim meer. Maar wist je dat ook de omgeving rondom de Thaise hoofdstad veel te bieden heeft? Hier wacht een schat aan culturele bezienswaardigheden op jou, maar krijg je ook de kans om even te ontsnappen aan de stadsdrukte en je terug te trekken tussen schilderachtige landschappen. Voor reizigers die Bangkok als uitvalsbasis gebruiken, bieden deze uitjes de perfecte gelegenheid om in een korte tijd heel wat ervaringen op te doen. Van een bezoek aan de drakentempel tot een betoverende treinreis door de jungle in Kanchanaburi en een unieke overnachting op een drijvend resort op de River Kwai. Maak je bezoek aan Bangkok compleet met volgende tips. 

Bewonder de buitengewone architectuur van de drakentempel

Wat Sam Phran, in de provincie Nakhon Pathom, is een van de meest unieke tempels van Thailand. Deze tempel herbergt maar liefst 1.250 Boeddhabeelden die een belangrijk onderdeel zijn van de spirituele ervaring voor bezoekers. Het meest opvallende kenmerk van de tempel is de 80 meter hoge roze toren, waarrond een sierlijke draak naar boven kruipt. Onder de drakenkop, op het dak van het gebouw, biedt het terras een adembenemend panorama over het omliggende groene landschap. Door deze architectuur is Wat Sam Phran niet alleen een plek van spiritualiteit, maar ook een toeristische attractie.

Maak een magische treinreis door Kanchanaburi

Khwae Yai, de brug in de provincie Kanchanaburi die deel uitmaakt van de ‘dodenspoorweg’, werd doorheen de jaren een icoon van de regio. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Europese krijgsgevangenen door het Japanse leger gedwongen deze spoorweg onder extreme omstandigheden te bouwen. Vandaag is Khwae Yai een toeristisch trekpleister dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Tijdens de treinreis vang je een glimp op van de geschiedenis die hier plaatsvond en sta je stil bij de gruwelijke gebeurtenis, maar geniet je ook van het mooie landschap rondom de brug.

Watervallen van Kanchanaburi: verborgen parels van de jungle

Ook biedt Kanchanaburi een overvloed aan watervallen en natuurlijke poelen, die in het midden van de jungle verscholen liggen. De Erawan-waterval is een van de meest bekende in dit gebied. Deze waterval bestaat uit zeven niveaus met natuurlijke glijbanen die door rotsen gevormd zijn en zwempoelen waarin je een verfrissende duik kan maken. Ook de Sai Yok Yai-waterval, in de buurt van de beroemde Khwae Yai brug, biedt een schilderachtig uitzicht en is omgeven door groene landschappen. Verder stroomafwaarts vind je de Sai Yok Noi-waterval die zich uitstrekt over de rotsen en dé plek bij uitstek is voor pure ontspanning.

Breng een bezoek aan woonwijk Bang Krachao

Bang Krachao staat beter bekend als de “Groene Long van Bangkok”. Dit unieke woongebied is een oase van rust en wordt omringd door de Chao Phraya rivier. Verspreid over Bang Krachao liggen kleine dorpjes waar de lokale bevolking een eenvoudig leven leidt, de perfecte plek om de traditionele Thaise cultuur en gastvrijheid te ervaren. Het hoogtepunt van een bezoek aan Bang Krachao is de weekendmarkt in Bang Nam Phueng, waar je smaakpapillen verrast worden door traditioneel Thais streetfood

Unieke overnachting op de River Kwai

Op de iconische River Kwai, in het Sai Yok National Park, kan je in verschillende drijvende resorts overnachten. Afhankelijk van de voorzieningen en het comfortniveau die voor jou van belang zijn, kan je kiezen voor eenvoudige bamboehutten of luxueuze villa’s. Daarnaast wordt er langs de River Kwai ook een scala aan activiteiten en excursies aangeboden. Dit kan variëren van trektochten door de jungle, boottochten over de rivier en bezoeken aan lokale dorpjes. Dit geeft gasten de kans om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte, terwijl ze ondergedompeld worden in de rijke Thaise cultuur.  

Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand vind je hier.