Welkom in Ko Chang National Park, een van de meest geliefde nationale parken van Thailand. Het park dat bestaat uit 3 eilanden (Koh Chang, Koh Kut en Koh Mak) biedt tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten, waaronder wandelen, trektochten door het oerwoud, kajakken, snorkelen of duiken. Maar je kan ook boottochten maken naar de afgelegen eilanden die allemaal onderdeel zijn van dit nationaal park. Van avontuurlijke jungletochten op het eiland Ko Chang tot een verfrissende duik in Koh Kut. Of van een dag vol pure ontspanning op Lonely Beach tot een culinair diner in een lokaal restaurant op Koh Mak. Ontdek hieronder waarom het Ko Chang National Park zeker een bezoek waard is op je volgende trip naar Thailand. 

Avontuur en ontspanning op 'Elephant Island'

Koh Chang, ook wel bekend als ‘Elephant Island’, is het grootste eiland van Ko Chang National Park. Het ruige berglandschap en het regenwoud in combinatie met de rustige baaien en uitgestrekte zandstranden, maken van dit eiland een unieke locatie. Maak je klaar voor een spannende jungletocht of een trekking door het groene binnenland, waar je apen en exotische vogels spot. Rust je liever uit in een hangmat van een strandbar met een cocktail in de hand, dan kan je White Sand Beach opzoeken of Lonely Beach. Hoewel Koh Chang bekend staat om zijn rustige sfeer, bieden beide stranden een bruisend nachtleven.  

Dat Koh Chang ook geschikt is voor duik- en snorkelavonturen zal je vermoedelijk niet verbazen. Er zijn tal van duikscholen aanwezig die zowel beginners als ervaren duikers begeleiden. Verken zeker ook de mangroven en kronkelende rivieren per kajak of kano en kom verse zeevruchten proeven in de traditionele vissersdorpjes, zoals Bang Bao en Salak Phet.

Koh Kut: het onontdekte paradijs van Thailand

Het eiland Koh Kut ligt het dichtst bij de grens met Cambodja. Tot op vandaag is het op Koh Kut relatief rustig en bleef het eiland voor menig toerist een onontdekte parel. De Nam Tok Khlong Chao waterval, die uit meerdere niveaus bestaat en beneden aan de berg een natuurlijk zwembad vormt, behoort tot de meest populaire natuurlijke attracties van het eiland.  
 
Het regenwoud rondom de waterval is rijk aan tropische vegetatie, die je zelf ontdekt door middel van een wandeling of kajaktocht. Daarnaast biedt Koh Kut kleurrijke koraalriffen die je met je eigen ogen kan bewonderen tijdens het duiken of snorkelen. Dat Koh Kut zich terecht een paradijselijk eiland mag noemen, ondervind je zelf terwijl je op een van de stranden geniet van een magische zonsondergang.

Ervaar de authentieke sfeer op Koh mak

Aan de oostkust van het eiland Koh Mak bevindt zich Ban Laem Son, een rustig dorp dat bekend staat om zijn serene omgeving en traditionele vissersboten. Dit gebied is minder ontwikkeld, waardoor bezoekers nog een beeld krijgen van het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je kan trouwens ook deelnemen aan workshops, zoals het leren van traditionele vistechnieken of het bereiden van lokale gerechten, waaronder Thaise curryschotels. Op deze manier leer je meer over de productieprocessen en kan je jezelf helemaal onderdompelen in de plaatselijke cultuur. 
 
Het belangrijkste dorp van Koh Mak is Ban Ao Nid, gelegen aan de zuidooskust van het eiland. Hier vind je een scala aan eettentjes die gerechten bereiden met verse vis uit de zee, wat voor een authentieke smaakbeleving zorgt. Ook op vlak van accommodaties hebben reizigers tal van mogelijkheden, variërend van eenvoudige bungalows tot luxe resorts. Net als op vrijwel alle Thaise eilanden is het natuurlijk ook de perfecte plek om heerlijk te zonnebaden op het strand en af en toe het heldere water op te zoeken voor een verfrissende duik.

Meer inspiratie via: https://www.tourismthailand.org/Home