Het Administratief Centrum voor het Beheer van Covid-19 (CCSA) heeft een aantal versoepelingen van de toegangsvoorwaarden voor internationale aankomsten in Thailand goedgekeurd. Vanaf 11 januari worden naast Phuket nu ook 3 extra Sandbox-bestemmingen heropent: Krabi, Phang-Nga en Surat Thani.

Sandbox-programma beschikbaar voor 4 bestemmingen

Vanaf 11 januari 2022 kunnen reizigers naar Thailand reizen als onderdeel van het Sandbox-programma en ervoor kiezen om hun verplichte zevendaagse verblijf door te brengen in Krabi, Phang-Na, Phuket of Surat Thani (alleen Ko Samui, Ko Pha-ngan en Koh Tao).

 

Alle reizigers moeten ervoor zorgen dat ze aan de vereisten voldoen voordat ze de Sandbox Thailand Pass aanvragen, d.w.z. vaccinatiecertificaat, negatief RT-PCR-testresultaat voor aankomst, 7-nachten vooruitbetaalde accommodatie in een goedgekeurd hotel, vooruitbetaalde RT-PCR-tests voor het verblijf in Thailand, en een verzekeringspolis met een dekking van niet minder dan $ 50.000.

 

Reizigers moeten ten minste de eerste 7 nachten op een Sandbox-bestemming verblijven als ze van plan zijn hun reis voort te zetten naar andere bestemmingen in het koninkrijk. Bij een verblijf van minder dan 7 nachten dient de reiziger Thailand onmiddellijk te verlaten naar een ander land.

 

Nieuwe TEST & GO Thailand Pass-aanvragen zijn tot nader order nog steeds opgeschort.
De tijdelijke opschorting van het Thailand Pass-systeem voor nieuwe registraties onder de Quarantainevrijstelling (TEST & GO) blijft gehandhaafd.

 

Toegangsmaatregelen voor reizigers die hun Thailand Pass QR-code vóór 22 december 2021 hebben verkregen  worden momenteel beoordeeld door de CCSA.

 

Daarnaast kunnen reizigers die momenteel van plan zijn naar Thailand te komen de Thailand Pass aanvragen onder het Sandbox-programma of de alternatieve quarantaine.