Thailand is een uitstekende bestemming voor koppels. Je ontdekt er samen de prachtigste plekken en maakt herinneringen voor het leven. Het rijke culturele erfgoed, de natuurlijke schoonheid van het land, de overheerlijke keuken… en natuurlijk de bijzondere gastvrijheid. Bovendien zijn de hygiëne en de gezondheidszorg indrukwekkend gebleken (bijna Covid-vrij). Kortom: 5 must do’s om de liefde te vieren, netjes in een lijstje.

Love is in the air

Vlakbij de stad Chiang Mai, in het bergachtige noorden van Thailand, vind je een originele manier om het prachtige landschap van de regio te bewonderen: een ballonvlucht. Deze once in a lifetime-experience geeft je bij zonsopgang een panoramisch uitzicht op de schoonheid van het natuurlijke landschap. Dit plan je best tussen oktober en december, want dan zijn de bergen groen, de rivieren wit en rijstvelden goudkleurig. Na de vlucht wordt er een fruitig ontbijt met champagne geserveerd. Misschien is dit wel dé plek om je partner ten huwelijk te vragen? Je zou niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste zijn.

Liefde gaat door de maag

Op zoek naar culinaire topervaringen? In Bangkok alleen al heb je keuze uit 29 Michelinsterrenrestaurants. Uitmuntend, zowel het eten als de sfeer. Gastronomisch dineren is echt een ding in Thailand. De meeste resorts geven je met veel plezier een privé-eettafel op adembenemende plekken. Wat dacht je van een tafeltje op een zandstrand door kaarsen verlicht, voor een waterval in de jungle, in een grot met fascinerende stalactieten, op een geheim eiland of op een bootje dat over een rivier vaart… je kan het zo gek niet bedenken, in Thailand kan het. Smakelijk.

Wellness van wereldklasse

Het is ondertussen algemeen geweten dat Thailand een wellnessbestemming van wereldklasse is. Een hele dag genieten van verleidelijke spa’s met heerlijke behandelingen, daarvan kom je samen tot rust. Wat dacht je van een ontspannende sessie in een kruidenstoomsauna, gevolgd door een bloemenbad, een bodyscrub met jasmijnrijstkorrels en citrusvruchten en tot slot een aromatherapiemassage met warme biologische kokosolie. Of ga je liever voor de stevige, traditionele Thaise massage. Deze unieke techniek staat niet voor niets op de lijst met immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Het stimuleert de circulatie van je bloed en verlicht spierpijn door middel van lange slagen en druk uit te oefenen op de energielijnen van het lichaam.

Kom tot rust in de jungle

Bijna dertig procent van het Thaise grondgebied is bedekt met bossen. Een avontuurlijke trip door de jungle is niet alleen goed voor je gezondheid en lichaam, maar het kalmeert en stabiliseert tevens je humeur. Het tropische land beschermt de natuur en doopt grote lappen bos om tot nationale parken. Eén van de bekende parken is bijvoorbeeld Khao Sok, een immens meer omgeven door primitief bos en dramatische bergtoppen. Zoek je echter de wilde, uitbundige jungle met paden naar watervallen en observatieplekken om dieren te spotten? Dan moet je in Khao Yai zijn. Doi Inthanon is dan weer een indrukwekkend diep bos met overweldigende watervallen, rijstterrassen en bergstarmdorpen.

De zee als remedie

Thailand heeft ongeveer een drieduizend kilometerslange kustlijnen aan de Andamanse Zee (west) en de Golf van Thailand (oost). Hierdoor heb je een eindeloze keuze aan stranden en eilanden om samen bij weg te dromen. De warme blauwe zee is trouwens de ideale remedie tegen depressie en negativiteit. Naast het strand heb je natuurlijk ook tal van mogelijkheden in het water. Similan Island (Phang Nga) is ideaal om te duiken. Om te snorkelen moet je dan weer op Kood Island (Trat)zijn. Safarifietsen die je op Phra Thong Island (Phang Nga), suppen op het eiland Samui, kajakken op het eiland Lipe (Satun) of op het eiland Chang (Trat). Stuk voor stuk waanzinnige plekken om samen met de liefde van je leven herinneringen te verzamelen.