Goed nieuws! Vanaf 1 februari 2022 kan m’n zich terug registreren voor een Thailand Pass Test & GO. Dit houdt in dat gevaccineerde reizigers opnieuw welkom zijn in heel Thailand zonder verplichte quarantaine. Tot dan kan je wel nog naar enkele bestemmingen onder het Thailand Sandbox principe. We lijsten hieronder de regels voor je op binnen het Test & GO programma dat binnenkort opnieuw gelanceerd wordt.

Vereisten voor aankomst (Test & GO); deze documenten heb je nodig:

 

 

 • Een Thailand Pass, die kan worden aangevraagd via https://tp.consular.go.th/ (kan opnieuw aangevraagd worden vanaf 1 februari). Moeilijkheden? Via deze link vind je een handig stappenplan hoe de Thailand Pass aan te vragen.

 

 • Een negatieve PCR-test (max. 72 uur voor vertrek uitgevoerd en reizigers jonger dan 6 jaar hoeven geen negatief resultaat voor te leggen)

 

 • Een certificaat (in het Engels) van een reisverzekering die medische kosten inclusief COVID dekt tot 50.000 USD en de reizigers gedurende de gehele periode van hun verblijf in Thailand beschermt

 

 • Een bewijs van reservatie en betaling van 2 overnachtingen in één van de overheid goedgekeurde hotels, SHA Extra Plus (SHA++), AQ, OQ of AHQ.  Het overzicht van deze hotels vind je op https://www.thailandsha.com/ en http://www.hsscovid.com (klik op “Alternative Quarantine (AQ)” in het midden en op de rechterkant).Welke overnachtingen dien je te boeken?
  • Overnachting op de eerste dag (dag van aankomst): inclusief privé transfer van de luchthaven naar het hotel (vraag het hotel naar een certificaat in het Engels van deze boeking)
  • Overnachting op de vijfde dag (vraag het hotel naar een certificaat van deze boeking)
  • Op dag 1 en dag 5 dien je een PCR-test af te nemen. Je wacht op jouw resultaat in de kamer van het vooraf geboekte hotel

 

 • Bewijs van vooraf betaalde en gereserveerde PCR-test op dag één en dag vijf
  • Voor Phuket kan je de test op dag 1 op de luchthaven afnemen. Deze kan je boeken en betalen via: thailandpsas.com
  • Op andere plekken kan je best aan jouw hotel vragen om dit in orde te brengen samen met de boeking van jouw kamer. Zorg dat je ook als je het via jouw hotel boekt een bewijs hebt van voorafbetaling en reservatie van de PCR-test en vraag hiervan een certificaat of bewijs in het Engels
  • Voor de PCR test dien je ongeveer 2.000 bath te rekenen (+/- 52 euro)

 

 • Een certificaat van volledige vaccinatie in het Engels
  • Verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar
   • Je dient minstens 2 weken voor je reis volledig gevaccineerd (2 dosissen) te zijn. Reizigers die hersteld zijn van Covid-19 hebben slecht 1 dosis nodig. Die dosis dient dan ook minstens 2 weken voor vertrek toegediend te zijn. Een medisch certificaat van herstel is in dat laatste geval wel nodig.
  • Kinderen van 12 tot 17 dienen slechts 1 dosis gekregen te hebben
  • Kinderen tot 11 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn en volgen dezelfde regels als hun ouders

 

Vereisten bij aankomst (Test & GO); deze documenten heb je nodig:

 

 • Bij aankomst op de luchthaven toon je de verschillende documenten. Vervolgens ga je met je privé transfer naar jouw hotel waar je na aankomst een PCR-test afneemt. Bij kinderen jongeren dan 6 wordt een speekseltest afgenomen. In functie van waar je landt kan deze test mogelijks ook nog op de luchthaven. Vraag aan het hotel hoe je het het beste kan regelen.

 

 • Je wacht op je hotel op je negatief resultaat. Dan kan je vrij rondreizen.

 

 • Op dag 5 dien je jouw tweede PCR-test af te leggen.

 

 • Reizigers van wie het testresultaat positief terugkomt, zullen worden doorverwezen voor een passende medische behandeling. De kosten moeten worden gedekt door de vereiste verzekering. Nadat zij van COVID-19 zijn hersteld, zullen zij een medisch certificaat van herstel ontvangen.

 

 • Download en installeer de Morchana App (de Thaise Allert App). Hierin zet je ook het resultaat van je test op dag 5.
Samengevat in dit overzicht:

Meer informatie vind je op:

Reis je nog onder de Phuket Sandbox dan vind je alle info in onze eerdere blog: https://tourismthailand.be/2022/01/13/weer-extra-bestemmingen-toegankelijk/ 

Contact: Bij vragen of twijfels kan je tijdens de kantooruren steeds de Dienst voor Toerisme van Thailand contacteren via dit telefoonnummer in Parijs +33153534700.