Van 1 tot 3 juli vond het geestenfestival plaats in de provincie Loei. Een jaarlijkse viering vol kleuren, cultuur en tradities.

Tijdens dit uniek feest kleden de dorpelingen zich in opvallende en gedurfde kleurrijke maskers om zo deel te nemen in een soort van carnaval. Het hoogtepunt van het event is een optocht van de dorpelingen door de stad.

Naast de grote parade zijn er tijdens het driedaagse festival verschillende andere activiteiten, waaronder traditionele rituelen en boeddhistische ceremonies in de Phon-Chai-tempel.

Tijdens de editie van dit jaar bracht men op de eerste dag (vrijdag 1 juli) onder andere voedseloffers voor monniken in de tempel, vond een ceremonie plaats om geesten op te roepen en waren er verschillende toneelvoorstellingen.

De officiële openingsceremonie van het festival op dag twee (zaterdag 2 juli) werd gevolgd door het oproepen van geesten met erna de grote parade waarbij ook bamboeraketten werden afgevuurd.Op dag drie (zondag 3 juli) kon je onder andere 13 opeenvolgende boeddhistische preken in de Phon-Chai-tempel bijwonen.

Indien je in juli naar Thailand trekt, hou dan zeker dit jaarlijks festival in gedachten in de Loei provincie.