Olifanten spotten in het wild, voor veel dierenliefhebbers is het een droom die niet zo makkelijk waarheid wordt. Tenzij je natuurlijk een tripje maakt naar Kui Buri National Park, gelegen in de provincie Prachuap Khiri Khan op zo’n drie uur rijden van Bangkok. Dit park wordt algemeen beschouwd als dé plek bij uitstek in Thailand om olifanten in hun natuurlijke habitat te zien. Of je nu kiest voor een dagtocht of een driedaags avontuur, elke tour biedt een unieke ervaring die je volledig onderdompelt in de Thaise wildernis van Kui Buri National Park.

Zet je schrap voor een avontuurlijke olifantensafari

In Kui Buri National Park kan je Thailands meest iconische dieren bewonderen, gaande van sambarherten tot kuddes gaurs en bantengs, grote Aziatische rundersoorten. Maar ook om wilde olifanten te spotten, ben je hier aan het juiste adres. Tijdens de wildlife safari’s die hier georganiseerd worden, ruil je de stapschoenen in voor een openlucht pick-uptruck. Je krijgt gezelschap van een Engelssprekende gids, die jou onderweg meer vertelt over de omgeving, de wilde dieren die er leven en de geschiedenis van het park. Je rijdt rond in het reservaat terwijl je de ogen openhoudt en op zoek gaat naar wilde dieren in de graslandgebieden. 

Van snelle dagtochten tot uitgebreide safari’s

De lokale touroperators bieden verschillende pakketten aan om het park te komen ontdekken, gaande van tours die 1 dag duren tot rondleidingen die je gedurende drie dagen onderdompelen in deze prachtige omgeving. Reizigers die beperkt zijn in tijd en slechts één dag naar Kui Buri National Park trekken, krijgen dankzij het mooie uitgewerkte dagprogramma alsnog de kans om zoveel mogelijk hoogtepunten met elkaar te combineren. Zo ga je op zoek naar olifanten, maak je een junglewandeling langs indrukwekkende watervallen en geniet je van een lekkere Thaise lunch in een van de restaurants in het park. Kies je voor een langere experience van zo’n drie dagen, dan wordt dit programma verder aangevuld met een tocht naar de vleermuisgrotten, een nightsafari en tal van wandelingen langs panoramapunten.  

Extra: Tours voor vogelspotters en fotografieliefhebbers

Kui Buri National Park is daarnaast ook de thuisbasis van honderden verschillende vogelsoorten. In het park kan je specifieke privé-vogelobservatietours volgen, die zowel geschikt zijn voor beginners als ervaren vogelaars. Je wordt begeleid door een professionele vogelgids en geeft zelf aan wat voor jou van belang is, zodat ze een tour op maat kunnen uitwerken. Voor natuurfotografen die de wilde dieren en het gevarieerde landschap zelf op beeld willen vastleggen, kan het park eveneens privétours opzetten. Ook hier mag je als fotograaf zelf aangeven waar jouw verwachtingen precies liggen. Je leert niet alleen bij, maar eindigt de tour ook met prachtig beeldmateriaal. De perfecte herinnering aan een onvergetelijke trip

Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand via: https://www.tourismthailand.org/Home