Home Updates Reisinfo Covid-19 hotspots wedstrijden contact
X

Covid-19

Reizen naar Thailand is mogelijk. Misschien is het nu wel dé moment om de pracht van het land in alle rust te ontdekken. Hieronder vind je overzicht van de regels om nu naar Thailand te reizen. Vanaf 1 juli valt ook de Thailand Pass weg. Alle zorgen om te reizen zijn vanaf nu iets uit het verleden!

Hoe naar Thailand reizen?

Vereisten voor aankomst: deze documenten heb je nodig:

 

 • Een Thailand Pass, die kan worden aangevraagd via https://tp.consular.go.th/.
 • Een certificaat (in het Engels) van een reisverzekering die medische kosten inclusief COVID dekt tot 10.000 USD en de reizigers gedurende de gehele periode van hun verblijf in Thailand beschermt.
 • Een certificaat van volledige vaccinatie in het Engels
  • Verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar
   • Je dient minstens 2 weken voor je reis volledig gevaccineerd (2 dosissen) te zijn. Reizigers die hersteld zijn van Covid-19 hebben slecht 1 dosis nodig. Die dosis dient dan ook minstens 2 weken voor vertrek toegediend te zijn. Een medisch certificaat van herstel is in dat laatste geval wel nodig.
   • Een booster dosis is momenteel geen vereiste.
  • Kinderen van 12 tot 17 dienen slechts 1 dosis gekregen te hebben
  • Kinderen tot 11 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn en volgen dezelfde regels als hun ouders
 • Niet gevaccineerden hebben een negatieve PCR-test nodig, afgenomen maximum 72u voor vertrek

 

Meer informatie:

Ambassade van België et Luxemburg

visa.brs@mfa.mail.go.th
https://www.thaiembassy.be/


Contact: Bij vragen of twijfels kan je tijdens de kantooruren steeds de Dienst voor Toerisme van Thailand contacteren via dit telefoonnummer in Parijs +33153534700.

Hotspots

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en het heerlijkste street food in Bangkok.

Bekijk de volledige lijst

We houden je graag op de hoogtevolg ons via deze kanalen